Danmark halter bagefter med åbenhed i regeringsførelsen

Forkert fokus og manglende relevans for borgerne. Sådan lyder konklusionen på den evaluering, som studielektor Mads Kæmsgaard Eberholst fra Roskilde Universitet har lavet over den danske deltagelse i det internationale samarbejde Open Government Partnership, der arbejder for gennemsigtig regeringsførelse i de deltagende lande.

Siden 2011 har Danmark deltaget i det internationale samarbejde Open Government Partnership, og arbejdet har nu resulteret i den anden evalueringsrapport af den danske regerings handlingsplan for at skabe mere åbenhed i forvaltningen.

Studielektor Mads Kæmsgaard Eberholst fra Roskilde Universitet er hyret som national researcher og skal uafhængigt evaluere den danske handlingsplan.

Open Government Partnership er en international organisation, der arbejder for større gennemsigtighed og åbenhed, at bekæmpe korruption og arbejde for bedre ansvarsplacering i regeringen. Til det skal hvert deltagende land udarbejde to-årige handlingsplaner, som forpligter regeringerne på en række indsatsområder. Det er Digitaliseringsstyrelsen, som på vegne af den danske regering er ansvarlig for udarbejdelsen af handlingsplanerne.

Bag Mads Kæmsgaard Eberholsts evaluering af den danske handlingsplan i Open Government Partnership-regi ligger research i offentlige dokumenter, en spørgeskemaundersøgelse og en række interviews med blandt andet ansatte i det offentlige, som har arbejdet på projekter, der er inkluderet i handlingsplanen.

Hent PDF

Forrige artikel Mediernes udvikling i Danmark Mediernes udvikling i Danmark Næste artikel Kommuner har svært ved at holde budgetterne