Danmark har den mest ligeligt fordelte regionale ledighed

Arbejdsløsheden faldt sidste år i 80 pct. af EU’s regioner. Danmark er det land, hvor der er mindst spredning på ledigheden mellem et lands regioner.

Arbejdsløsheden faldt sidste år i 80 pct. af EU’s regioner. Men der er i flere tilfælde stor forskel på, hvordan ledigheden fordeler sig mellem regionerne i de enkelte lande. Danmark er det land, hvor der er mindst spredning på ledigheden mellem et lands regioner, viser en ny analyse over ledigheden i EU, som Eurostat har lavet.

Unemployment_rate,_2016

Ledigheden blandt regionerne i EU-landene varierede sidste år fra 2,1 pct. til 31,3 pct. Den laveste ledighed blev registreret i regionen Niederbayern, der er en del af den tyske delstat Bayern, mens der var flest ledige indbyggere i regionen Dytiki Makedonia i Grækenland.

Ser man på, hvordan ledigheden fordeler sig mellem de enkelte medlemslandes regioner, bliver Danmark med 1,1 pct.point det land, der har den mindste spredning. Laveste ledighed finder vi i Region Midtjylland, mens Region Hovedstaden tegner sig for den højeste, nemlig 6,6 pct. Frankrig og Italien er de to lande i EU, hvor der er størst forskel på andelen af ledige inden for de enkelte regioner.

Hent PDF
Forrige artikel Aktiviteten på videregående efter- og videreuddannelse står i stampe Aktiviteten på videregående efter- og videreuddannelse står i stampe Næste artikel Mellem 10.000 og 22.000 huse i Danmark skal rives ned for 3 mia. kr. Mellem 10.000 og 22.000 huse i Danmark skal rives ned for 3 mia. kr.