Historien i tal

Danmark stadig øverst på den økologiske fødevareskammel

Danmark er fortsat verdens førende økologi-nation - med en økologisk andel af det samlede fødevaresalg på 8,4 procent, viser en ny international opgørelse.  

Efterspørgslen på øko-varer stiger ikke bare i Danmark, men også globalt. Verden over blev der samlet set solgt økologiske varer til en værdi af 81,6 mia. dollars i 2015 - svarende til cirka 565 mia. danske kroner. Det viser en ny rapport fra det schweiziske forskningscenter FiBL og den internationale økologiske organisation, IFOAM, som Økologisk Forening har præsenteret i Danmark.

Rapporten viser også, at Danmark stadig er verdens førende økologi-nation - med en økologisk andel af det samlede fødevaresalg på 8,4 procent. På hhv. anden- og tredjepladsen ligger Schweiz og Luxembourg med en økologisk markedsandel på henholdsvis 7,7, og 7,5 procent.

- Det er en global førsteplads, vi kan være utroligt stolte af. Først og fremmest er det et vidnesbyrd om, at danskerne i høj grad ønsker at tage ansvar med deres fødevareindkøb og gøre en forskel for naturen og miljøet samt sikre et godt liv for dyrene. Samtidig er vores økologiske førsteplads et klart signal til eksportmarkeder i hele verden om, at danske øko-virksomheder producerer spændende kvalitetsfødevarer, der er populære hos forbrugerne, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Læs rapporten her.

 

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu