Danmarks Eksportkanon

30 virksomheder, der fra hvert sit udgangspunkt har leveret fremragende præstationer på det globale marked siden 1989.

Hvem og hvad skal Danmark leve af? Det er det centrale spørgsmål, der ligger bag denne eksportkanon.

Danmarks første eksportkanon tæller 30 virksomheder, der fra hvert sit udgangspunkt har leveret fremragende præstationer på det globale marked siden 1989.

De udvalgte virksomheder er konkrete og håndgribelige eksempler på, hvordan man kan opnå succes på et stadig mere konkurrencepræget globalt marked. Flere af virksomhederne kan være med til at løse nogle af fremtidens allerstørste udfordringer inden for fødevarer, sundhed, de grønne markeder eller inden for effektiv logistik og robotteknologi.

Formålet med den danske eksportkanon er at skabe en ny milepæl i debatten om, hvad der kendetegner fremragende eksportvirksomheder, og hvordan de konkret er med til at styrke Danmarks konkurrenceevne på den globale markedsplads.

Danmarks Eksportkanon kan forhåbentlig give mange andre danske virksomheder inspiration til, hvordan de kan opnå succes på eksportmarkederne. Vi håber samtidig, at eksportkanonen kan være med til at kvalificere og nuancere debatten om dansk eksport og konkurrenceevne i den bredere offentlighed.

Endelig er er håbet, at præsentere den unge generation for nogle spændende forbilleder, der viser dem mulighederne i den globale tid, som også er deres.

Hent PDF

Forrige artikel Intelligence: Sustania 100 Intelligence: Sustania 100 Næste artikel Denmark’s Export Canon Denmark’s Export Canon