Nyt Job til  
Jacob Aarup-Andersen

Nyt job: Danske Banks kronprins bliver chef for ISS

Peter Hesseldahl

Nyt job

Hvem:
Jacob Aarup-Andersen
 
Hvilket job:
CEO for ISS
 
Hvorfra:
Direktør for bankforretningen i Danmark i Danske Bank
 
Baggrund:
2016-2018: Finansdirektør i Danske Bank
2014-2016: Finansdirektør i Danica Pension
2002-2005: Associate hos Goldman Sachs International
2002: Cand.polit. fra Københavns Universitet

Jacob Aarup-Andersen kom på radaren, da Danske Bank i 2018 foreslog ham som afløser for den skandaleramte CEO Thomas Borgen.

På det tidspunkt var Jacob Aarup-Andersen kun 40 år og ansvarlig for Danske Banks formueforvaltning. Finanstilsynet fandt imidlertid ikke, at han havde tilstrækkelig erfaring til at lede landets vigtigste bank.

Siden er Aarup-Andersen blevet direktør for bankforretningen i Danmark, og han kunne formentlig have nået højere – men så kom der et tilbud fra ISS.

1. september bliver Jacob Aarup-Andersen chef for Danmarks største arbejdsgiver, facility management-koncernen med 470.00 ansatte worldwide, heraf 160.000 medarbejdere i Asien.

Danske Bank har været et uroligt sted, men ISS har også sit at kæmpe med. Stolen har vaklet under den nuværende CEO, Jeff Gravenhorst. Regnskaberne har gennem flere år skuffet, og aktiekurserne været for nedadgående. Da det seneste årsregnskab blev fremlagt i februar, faldt aktierne 16 procent.

Jeff Gravenhorst lønpakke er faldet år for år, fordi ISS ikke nåede de mål, der skulle udløse bonus. I februar blev den beskåret yderligere 31 procent til 11.9 millioner. I 2016 var den 28 millioner.

ATP har med et stort tab solgt sine ISS-aktier, hvorimod Kirkbi Invest har fastholdt en ejerandel på 15 procent.  

En række storstilede planer for omstilling har ikke formået at sætte skub i indtjeningen. Skønt den globale omsætning voksede til 78,5 milliarder kroner i 2019, faldt indtjeningen. Der har været tab på flere store kontrakter, blandt andet med det danske Forsvar. Det gjorde ikke sagen bedre, at ISS i februar blev ramt af et stort cyberangreb – og nu af coronakrisen.

Omtalte personer

Jacob Aarup-Andersen

Adm. direktør, Carlsberg, bestyrelsesmedlem, SEB
cand.polit. (Københavns Uni. 2002)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu