Den aktive borger

Hvordan kan borgerne spille en mere aktiv rolle i det danske velfærdssamfund? Det spørgsmål bliver stadig mere påtrængende for politikere, ledere, medarbejdere og borgere i disse år, hvor det danske velfærdssamfund udfordres af færre kroner og hænder. Den aktive borger er en ressource, som vi ikke udnytter godt nok i dag. Men aktive borgere er…

Hvordan kan borgerne spille en mere aktiv rolle i det danske velfærdssamfund? Det spørgsmål bliver stadig mere påtrængende for politikere, ledere, medarbejdere og borgere i disse år, hvor det danske velfærdssamfund udfordres af færre kroner og hænder. Den aktive borger er en ressource, som vi ikke udnytter godt nok i dag. Men aktive borgere er langtfra kun en nødløsning på de aktuelle udfordringer. Aktive borgere er selve fundamentet i velfærdssamfundet og de eneste, der legitimt kan forandre det.

Med denne rapport forsøger vi at sætte ord på dette paradigmeskifte. Den er først og fremmest et værktøj til ”systemet”. Den henvender sig til velfærdsledere fra den offentlige, private og civile sektor, på politisk, strategisk og udførende niveau. Hvis vi skal tage de næste skridt i retning af mere aktive borgere i Danmark, skal vi alle trække i samme retning. Vi vil derfor opfordre til at bruge rapporten – i sin helhed eller enkelte dele – til at diskutere, hvordan netop din organisation kommer videre. Der er ikke et enkelt svar på, hvordan flere borgere bliver mere aktive i velfærdssamfundet. Vi håber, at de næste sider yder et tankeaktiverende bidrag til diskussionen og det videre arbejde. Der er heldigvis et stærkt fundament at bygge videre på. Vi vil som enkeltorganisationer og i nye samarbejder fortsætte med at diskutere og udvikle nye veje for aktive borgere – gerne i samarbejde med dig og din organisation.

God læselyst.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu