Den grænsebrydende arkitekt

Adm. direktør og partner i Henning Larsen Architects, Mette Kynne Frandsen, vil ikke kun skabe bygninger. Hun vil gøre verden bedre ved at bane vejen for bæredygtige projekter og nedbryde kulturelle og faglige barrierer. Den filosofi har været med til at udvikle virksomheden fra at være en dansk tegnestue til et internationalt anerkendt arkitektfirma.

“Jeg er meget handlingsorienteret. Det er godt at få ideer og se muligheder, men jeg er meget optaget af, at der kommer resultater ud af det,” siger Mette Kynne Frandsen.

Hvem har Væxt-factor?

Jagten på Væxt-Factor fortsætter. Denne uge præsenterer vi fem nye innovative talenter, der tegner Danmarks fremtid.

Læs alle de personlige portrætter på mm.dk/fremtidensdanmark

Og resultater er der mange af. På de 8 år hun har været adm. direktør for Henning Larsen Architects, har hun fordoblet medarbejderantallet, der nu ud over arkitekter beskæftiger jurister, ingeniører, kommunikationsfolk og industrielle designere. Medarbejderstaben på 158 personer er sammensat af 16 nationaliteter, og virksomheden har åbnet et datterselskab i Saudi-Arabien, kontorer i Syrien og Island og har projekter i 20 lande.
Det globale aspekt er afgørende for Mette Kynne Frandsen:

“Jeg er fokuseret på at samle det ultimative team på tværs af landegrænser, kulturer og fagligheder. Det handler om at finde den bedste ingeniør, antropolog og arkitekt, og så er det lige meget om vedkommende bor i København, Damaskus eller London. Det er i fællesskab, vi bliver unikke og at vores muligheder eksploderer.”

Den internationale erfaringer har hun senest bragt i spil herhjemme som medlem af regeringens vækstforum.

Et centralt begreb i Mette Kynne Frandsens projekter er bæredygtighed – både klimamæssigt og socialt. Det gælder blandt andet et opdagelsescenter i Damaskus, som Henning Larsen Architects har tegnet.

Mette Kynne Frandsens Væxt-factor

CV – Mette Kynne Frandsen – f. 1960

  • 2004: MBA i ledelse, CBS
  • 2003: Adm. direktør, partner, Henning Larsen Architects
  • 1987: Arkitekt, Kunstakademiets Arkitektskole
  • Medlem af Vækstforum, næstformand i Danmarks Eksportråd  • Formand for  Regeringens Markedsføringspane

Henning Larsen Architects

  • Nettoomsætning: 148 mio. kr.
  • Medarbejdere: 158
  • Kontorer i København, Reykjavik, Damaskus og Riyadh

Mette Kynne Frandsen er nomineret til Væxt-Factor af Stina Vrang Elias.

“Mette Kynne Frandsen leverer ikke kun bygninger. Hun tænker i helheder og formår på denne måde at skabe sig et særegent brand. Hun har skabt en international virksomhed, der tager udgangspunkt i den danske arkitektur og i danske værdier. Hun binder sine bygninger ind i en gennemtænk historie, der bygger på kulturmøder. F.eks. brugte hun den særlige danske pædagogik til at skabe rammen om et uddannelsescenter i Syrien. Det er innovativt."
 
Stina Vrang Elias
Direktør, Tænketanken DEA
Ordfører i Fremtidens Danmark

Opdagelsescentret er hjørnestenen i et uddannelsesprogram, der skal give syriske børn mulighed for at møde og opdage verden gennem leg. Idéen er at udvikle et projekt på tværs af kulturer, med en gensidig læreproces og forståelse. Projektet inddrager lokale brugere, medarbejdere og samarbejdspartnere i hele design- og projekteringsfasen, men det er den skandinaviske uddannelsestradition, der er afsættet.

“Projektet er nyskabende. Jeg tror på, at det kan bidrage til uddannelsesudviklingen i Syrien,” siger hun om byggeriet i det nu uroramte land.

Virksomhedens internationale direktør, Louis Becker, ser Mette Kynne Frandsens troværdighed som en af hendes største kvaliteter.

“Hun gør det, hun siger, og siger det, hun gør. Hun taler ikke bare om faglig og kulturel grænsenedbrydning. Hun åbner ballet,” siger han.

Mette Kynne Frandsen har f.eks. besluttet, at mindst 10 pct. af staben skal være udenlandske praktikanter. På den måde skaber hun en indre globalisering. Praktikanternes nysgerrighed øger den interne kreativitet, og efter endt ophold bliver de unge arkitekter ambassadører for Henning Larsen Architects i deres hjemlande.

“Man bliver et klogere menneske af at samarbejde. For en dansk virksomhed er et globalt udsyn altafgørende. Jeg oplever hver dag, hvor meget jeg får igen ved at samarbejde. Det er inspirerende, og det er forretning.”


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu