Det næste skridt mod en bæredygtig fremtid

UN Global Compacts ledertopmøde er et vigtigt næste skridt hen mod starten på systematisk handling fra erhvervslivet, når det gælder FN’s 17 bæredygtighedsmål.

I denne uge mødes 800 ledere fra hele verden i New York for at deltage i det årlige UN Global Compact-ledertopmøde. Jeg er meget begejstret for – og beæret over – at være en af dem.

Enhver event i denne størrelsesorden tager mange måneder at forberede, og som UN Global Compacts strategiske kommunikationspartner for dette års ledertopmøde har Mandag Morgen været dybt involveret i forberedelsen. I morges trådte jeg et skridt tilbage fra detaljerne omkring topmødet for at reflektere over det store billede, og hvor langt vi egentlig er kommet.

På sin vis begyndte vores forberedelser for fem år siden, da Sustainia blev skabt som grøn tænketank i kølvandet på de fejlslagne klimaforhandlinger ved COP15. Opgaven var at flytte narrativet omkring bæredygtighed over mod håb og optimisme og at gå forrest med løsninger og muligheder. Når man ser tilbage på alle udgaver af Sustainia100, Global Opportunity-rapporterne, vores dybe indsigt i sektorer fra fødevarer over smarte byer til uddannelse og vores populære Sustainia Award, synes jeg, at det er fair at sige, at vi har opnået virkelig meget af, hvad vi oprindeligt satte os for at gøre.

Sustainia er vokset frem i en ekstraordinær periode med voksende global opmærksomhed og handling, når det gælder klimaforandringer. Det kom tydeligst til udtryk sidste år med lanceringen af FN’s globale bæredygtighedsmål og COP21-aftalen i Paris. Begge begivenheder var en understregning af de forpligtelser, som vores fælles vision for en bæredygtig fremtid havde brug for. Det betyder, at det er min opgave at stille ét simpelt spørgsmål: Hvad er næste skridt?

Denne uges ledertopmøde i New York markerer et vigtigt næste skridt. De to dages program er indrettet til at inspirere, informere og tænke nyt, og lederne samles med ét overordnet formål: at udforske, hvordan de globale mål i de næste 15 år kan drives frem af erhvervslivet.

Talerne repræsenterer den store mængde af talent, viden og erfaring, som arbejder med netop dét, fra Ban Ki-moon til Simon Sinek. Men som enhver god konferencevært ved, ligger de gode ting ofte i de uformelle snakke med andre deltagere, de tilfældige møder og de fælles arbejdsrum. Jeg mener, at arbejdet med at skabe et koncept, som bringer folk og ideer sammen, at forbinde hjerter og hjerner, har været vores vigtigste bidrag til ledertopmødet.

Da vi lancerede Sustainina100-publikationen tidligere på måneden, reflekterede jeg over, hvordan dens mange innovative eksempler fra virksomheder over hele kloden pegede på, at vi befinder os i en tid med ’systemiske muligheder’. I den forbindelse satte vi os for at generobre og redefinere, hvordan vi forstår systemer og ændringen af dem, så vi kan åbne for et nyt mindset, hvor man tager nye forbindelser til sig i stedet for at støde dem fra sig. Det er kort sagt det næste skridt for Sustainia. Vi er ved at implementere alt, hvad vi har lært over de sidste fem år, ved at blive et global forbindelsespunkt.

Via vores arbejde med at kortlægge over 4.500 løsninger (Sustainia100) og 30 globale forretningsmuligheder (Global Opportunity Report) ved vi, at succes kun er mulig, når vi forbinder de bedste og mest bæredygtige initiativer fra hele verden. I Sustainia støtter vi op om forbindelser mellem markeder, sektorer og eksperter; mellem de globale mål og forretningsudvikling; mellem risiko og mulighed; mellem dig og mig.

Hver dag er en mulighed for en ny forbindelse. Det er i den ånd, at Sustainia-holdet tager til denne uges UN Globale Compact-ledertopmøde for at finde forbindelsespunkter mellem de globale mål og erhvervslivet. Er du selv til stede, kan vi måske skabe en forbindelse med dig? Du kan også komme i forbindelse med os på Twitter, hvor vi deler nogle af topmødets højdepunkter.

UN Global Compacts ledertopmøde er et vigtigt næste skridt hen mod starten på systematisk handling fra erhvervslivet, når det gælder de globale mål. Jeg ser frem til at tage skridtet sammen.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu