Nyt Job til  
Carina Christensen

Eksminister som talerør for 700 kommunikationsvirksomheder

Tidligere minister for De Konservative Carina Christensen skal som direktør i kommunikationsindustriens erhvervsorganisation tage bestik af kunstig intelligens og greenwashing.

Torben K. Andersen

Om

Hvem?
Carina Christensen

Hvilket job?
Administrerende direktør i erhvervsorganisationen Grakom fra 2. oktober

Hvorfra?
Administrerende direktør i brancheorganisationen ITD

Hun har prøvet lidt af hvert, den kommende topchef i Grakom, Carina Christensen.

Hun nåede både at blive kulturminister, transportminister samt familie- og forbrugerminister i løbet af de ti år, hun sad i Folketinget for De Konservative. Hun har været selvstændig møbelfabrikant, rådgiver for sit politiske forbillede Poul Schlüter i Europa-Parlamentet, og indtil for et år siden var hun og administrerende direktør for brancheorganisationen for vejtransport, ITD.

Nu får hun brug for alle sine erfaringer i sit nye job som administrerende direktør i Grakom, der er erhvervsorganisationen for kommunikationsindustrien. Det er en organisation i vækst. Den rundede sidste år en milepæl med over 700 medlemmer, ifølge organisationens årsberetning.

Carina Christensen skal først og fremmest vise, at hun er den rette til at stå i spidsen for organisationen efter den overraskende fyring af den tidligere topchef Thomas Torp. Han blev fyret i april i år for at drive virksomhed ved siden af jobbet som administrerende direktør. Det var under hans ni år på vagten, at den nu tidligere Grafisk Arbejdsgiverforening udviklede sig til en erhvervsorganisation for hele kommunikationsindustrien og skiftede navn til Grakom. 

Men det er også en industri med store udfordringer. Blandt andet i form af en række megatrends, som kommer til at præge medlemsvirksomhederne de næste mange år, uanset om vi taler om trykkerier, reklamebureauer, emballageproducenter, fotografer eller skiltevirksomheder.

Digitaliseringen buldrer afsted, og kunderne efterspørger i stigende grad individualiserede kommunikationsløsninger. Derfor forventes kunstig intelligens at blive en stor game changer i kommunikationsindustrien i fremtiden. 

Blå bog

Baggrund
2017-2022: Administrerende direktør i brancheorganisationen ITD

2015-2017: Direktør i Nordic Innovation

2012-2015: Direktør i erhvervsorganisationen UdviklingVejen

1998-2014: Møbelfabrikant og produktudvikler i Rugballe Møbelfabrik

2001-2011: Medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti

2006-2010: Kulturminister (2008-2010), transportminister (2007-2008) samt familie- og forbrugerminister (2006-2007)

2002-2006: Medlem af Fyns Amtsråd for Det Konservative Folkeparti

Nu bliver det lettere og hurtigere at få idéer omsat til billeder, tekst og færdige produkter. Nu kan virksomheder både hurtigere og billigere producere tusindvis af forskellige designs tilpasset specifikke brugere. Det åbner nye muligheder for de virksomheder, der forstår at gribe dem, mens andre bliver tabt i den galopperende udvikling.

Den grønne omstilling dominerer også dagsordenen i mange af Grakoms medlemsvirksomheder. Der har længe været fokus på grønne løsninger og genbrug. Men i takt med at bæredygtighed, klima og grønne løsninger bruges mere og mere i markedsføringen, er der også kommet øget fokus på at bekæmpe greenwashing. Her står Grakom med en stor udfordring, når den skal formidle viden og ekspertise i øjenhøjde til sine medlemmer.

Bestyrelsen i Grakom har haft et stort ønske om at finde en person med kommerciel erfaring, lederevner, indsigt i politisk lobbyarbejde og kendskab til det at drive en brancheorganisation.

Det er kompetencer, som Carina Christensen kan sætte flueben ved. Nu skal hun bringe dem i spil.

Omtalte personer

Carina Christensen

Adm. direktør, erhvervsorganisationen Grakom
cand.negot. (SDU 1998)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu