FN's klimapanel har 4 scenarier, hvor klimamålet kan nås

I en ny rapport fortæller FN's klimapanels (IPCC) forskere igennem 4 scenarier både, hvilken vej det går, og hvad den billigste vej er for verden, hvis vi skal nå klimamålet om en temperaturstigning på maks. 1,5 grad.

FN's klimapanel, IPCC, beskriver i sin nyeste rapport fire scenarier, hvor kloden kan holde en temperaturstigning på under på 1,5 grad. Dette klimamål anses blandt forskere som det, man skal holde sig inden for, hvis klimaforandringerne ikke skal blive for store.

Scenarierne går fra mindst til mest omkostningsfulde. AFOLU står for den del af dekarboniseringen, som landbruget og skovene skal stå for. BECCS står for den del af dekarboniseringen, der skal samles og opbevares igennem teknologiske løsninger.

Scenarie 1 (P1): Et scenarie, hvor sociale, forretnings og tekniske innovationer resulterer i mindre energiefterspørgsel op til 2050, imens levestandarder fortsat stiger, specielt i det "globale syd", såsom Indien, Brasilien og Myanmar. Et energisystem, der forbruger mindre energi, tillader hurtig dekarbonisering af energiforsyningen.

Login