Fremtidens alkoholpolitik - ifølge danskerne

Danskerne er bestemt ikke alkoholforskrækkede. Det viser gentagne undersøgelser af vores alkoholforbrug. Men er danskerne politikforskrækkede på alkoholområdet? Betyder vores alkoholkultur, at den på mange måder progressive holdning til forebyggelsespolitik, der generelt kendetegner flertallet i Danmark, ikke gælder på alkoholområdet? De spørgsmål undersøger og besvarer rapporten ”Fremtidens alkoholpolitik – ifølge danskerne”, som Mandag Morgen og…

Danskerne er bestemt ikke alkoholforskrækkede. Det viser gentagne undersøgelser af vores alkoholforbrug. Men er danskerne politikforskrækkede på alkoholområdet? Betyder vores alkoholkultur, at den på mange måder progressive holdning til forebyggelsespolitik, der generelt kendetegner flertallet i Danmark, ikke gælder på alkoholområdet?

De spørgsmål undersøger og besvarer rapporten ”Fremtidens alkoholpolitik – ifølge danskerne”, som Mandag Morgen og TrygFonden sammen har gennemført. Rapporten er den første, samlede undersøgelse af danskernes opfattelser af alkoholproblemer og holdninger til alkoholpolitik.

Med udgangspunkt i en omfattende kvalitativ og kvantitativ undersøgelse giver rapporten et bud på danskernes udlægning af såvel de positive som negative sider af alkoholkulturen, og stiller skarpt på mulighederne for en fremtidig alkoholpolitik. Rapporten giver et indblik i, hvor der politisk er muligheder for at tage fat på de store og alvorlige problemer på alkoholområdet – og hvor det kan gøres med befolkningens opbakning.

 

God læselyst.
Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu