Fynboer og jyder er oftere indblandet i bilulykker end københavnere

Der er geografisk forskel, hvad angår bilulykker. Bilister, der bor på Fyn, i Midt- og dele af Nordjylland kører oftere galt eller bliver oftere påkørt end bilister andre steder i landet, såsom Hovedstaden, Nordsjælland og Lolland-Falster, viser en undersøgelse.

Der er geografisk forskel, hvad angår bilulykker. Bilister, der bor på Fyn, i Midt- og dele af Nordjylland kører oftere galt eller bliver oftere påkørt end bilister andre steder i landet, såsom Hovedstaden, Nordsjælland og Lolland-Falster.

Det viser en ny rapport, som Statens Institut for Folkesundhed offentliggør i dag.

Rapporten omfatter de færdselsuheld og bilulykker, som skadestuerne registrerer. Disse skader er opdelt efter den kommune, som den tilskadekomne bor i. Det vil sige, at kortlægningen ikke viser, hvor bilulykken har fundet sted, men i hvilken kommune de tilskadekomne i bilen har bopæl. Det er første gang, at man kortlægger ulykker fordelt på kommuneplan.

I 2015 var der i alt 9.448 registrerede tilfælde af bilulykker, hvor de tilskadekomne efterfølgende kom på skadestuen. Det svarer til lidt over to procent af samtlige ulykker, der blev behandlet på sygehuse, hvilket inkluderer alt lige fra børns ulykker, ulykker i skole og dagsinstitutioner, faldskader, arbejdsulykker og ulykker ved sport og fritid.

”Vi har udarbejdet rapporten som et redskab til kommunerne, så de kan se, hvilken type ulykker deres borgere er involveret i. Og vi finder, at der er stor geografisk forskel på for eksempel ulykker i bil. For nogle kommuner udgør bilulykker en større andel af alle ulykker end for andre,” siger Bjarne Laursen, seniorforsker ved Statens Institut for Folkesundhed, i en pressemeddelelse.

Hent PDF
Forrige artikel Trængsel på vejene ønskes løst med fleksibelt arbejde Trængsel på vejene ønskes løst med fleksibelt arbejde Næste artikel Kraftig vækst i brugen af droner Kraftig vækst i brugen af droner