Generelt er dansk frugt og grønt stadig fri for pesticider over tilladte grænseværdier

Endnu en gang ligger danske afgrøder flot, når deres indhold af sprøjtemidler sammenlignes med frugt og grønt fra udlandet. Det dokumenterer tal fra Fødevarestyrelsens seneste pesticidrapport.

Myndighederne tog sidste år mere end 2.500 prøver af blandt andet dansk og udenlandsk salat, tomater og agurker samt jordbær og æbler.

Endnu en gang klarer danske afgrøder sig fornemt, målt med internationale alen, og er - med få undtagelser - fri for pesticider over de tilladte grænseværdier, oplyser Fødevarestyrelsen i forbindelse med offentliggørelsen af sin nyeste pesticidrapport

Men for første gang i flere år fandt Fødevarestyrelsen danske æbler med prosulfocarb - et pesticid, der ikke må være i æblesorter som fx Fillipa, Ingrid Marie og Cox Orange. 

Prosulfocarb bliver brugt af landmænd til at holde ukrudt væk fra deres kornmarker, men driver med vinden ind over æbleplantagerne, forklarer styrelsen.

Generelt er frugt og grønt på det danske marked fri for pesticider i sundhedsskadelige mængder. Dermed er det også uændret en god idé at spise rigeligt frugt og grønt, sådan som Fødevarestyrelsen anbefaler det i de officielle kostråd. 

Læs hele den seneste pesticidrapport her
 

 

Forrige artikel Deleøkonomiens største potentiale for CO2-reduktion ligger i transportsektoren, viser Deleøkonomiens største potentiale for CO2-reduktion ligger i transportsektoren, viser Næste artikel Stor forskel på turisters villighed til at anbefale danske feriesteder Stor forskel på turisters villighed til at anbefale danske feriesteder