”Grøn omstilling handler om nudging, ikke om at tage folk som gidsler i sit projekt”

Grundlæggende bliver det at drive hotel næppe nogensinde foreneligt med klimahensyn. Og så alligevel – måske en dag? Hoteldirektør Claus Nielsen har i hvert fald kastet sig ud i at prøve, med alt hvad det indebærer af dilemmaer, succeser og tab.

Placeholder image
Foto: PR/Sinatur

Jeg leder forgæves efter croissanter i hotellets morgenbuffet. De er der simpelthen ikke. Der er heller ingen appelsinjuice. Der er til gengæld mange hjemmelavede ting på buffeten, som jeg bare ikke er så vant til. Så jeg er egentlig ikke decideret skuffet.  

Og oplevelsen den morgen viser sig at være ret sigende for fortællingen om hotelkæden Sinatur.  

Sinatur-hotellerne er en gruppe af seks hoteller, som samlet har cirka 220 ansatte. Sinatur-hotellerne er ejet af Danmarks Lærerforening, DLF, men opererer som helt selvstændige enheder. De seks hoteller drives hver af en direktør, som udover at lede det har ansvarsopgaver på tværs af hotellerne – for eksempel at sikre hotellernes hensyn til klima og bæredygtighed.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører