Guide til fremtidens velfærdsalliancer

Vores velfærd er under pres. Derfor har vi brug for nye bud på, hvordan færre mennesker bliver ekskluderet af samfundet, med alt hvad det medfører af menneskelige og økonomiske omkost­ninger. Social eksklusion kan have mange årsager. Men vi ved, at forebyggelse på det sociale område er mest effektiv, når den er koordineret og helhedsorienteret. Og…

Vores velfærd er under pres. Derfor har vi brug for nye bud på, hvordan færre mennesker bliver ekskluderet af samfundet, med alt hvad det medfører af menneskelige og økonomiske omkost­ninger. Social eksklusion kan have mange årsager. Men vi ved, at forebyggelse på det sociale område er mest effektiv, når den er koordineret og helhedsorienteret. Og vi skal være bedre til at samarbejde på tværs af offentlige, private og frivillige organisationer. Der er erfaringer derude, men der er langtfra nok af dem, ligesom de eksisterende samarbejder kan blive endnu bedre.

Derfor har Mandag Morgen i samarbejde med 52 nøgleaktører fra alle sektorer udarbejdet en guide, der skal bane vejen for flere og bedre partnerskaber mellem offentlige, private og frivillige aktører om social forebyggelse.

Guiden her retter sig primært mod brobyggerne i det offentlige, private og frivillige. Dem, der arbejder med social forebyggelse i praksis og kan skabe flere og bedre samarbejder på området. Beslutningstagere i alle sektorer, som kan tage initiativ til og støtte udviklingen mod samarbejder på tværs, opfordres til at læse med.

God læselyst.

Hent PDF

Forrige artikel Diagnose 2011 Diagnose 2011 Næste artikel Digital velfærd Digital velfærd