Nyt Job til  
Michael Christensen

Han skal gøre banken bæredygtig

LEDELSE Som ny direktør for PenSam Bank skal Michael Christensen demonstrere, at han kan demonstrere, at han kan drive en bank med afsæt i tre bundlinjer: den miljømæssige, den sociale og den økonomiske.

Michael Christensen

Hvem: Michael Christensen

Hvilket job: Direktør for PenSam Bank

Hvorfra: Danske Bank, forretningsdirektør

Baggrund

Har været i Danske Bank i 20 år

2017-2021: Forretningsdirektør og leder af Danske Banks Ung Direkte

2020-2021: Medlem af advisory board omkring Danske Banks program for frivilligt arbejde

2019-: Medlem af andelsboligforeningen ABF’s politiske advisory board

2015-2017: Filialdirektør for Danske Bank, Frederiksberg

2008: HD i finansiel rådgivning, ledelse og projektledelse

2003: Uddannet bankrådgiver hos Danske Bank

Født i 1979

Den største udfordring?

Banksektoren undergår i disse år en forandring som få andre brancher. Der er krav om en turbo-indsats, når det kommer til de såkaldte ESG-investeringer, men også øgede krav om transparens for at undgå flere hvidvaskningsskandaler og skattelysager. Dertil har en coronakrise sat hele den finansielle verden under massivt pres.

Det er i dette finansielle bæredygtighedsunivers Michael Christensen skal navigere i sin nye rolle som direktør for PenSam Bank, som er ejet af FOA gennem PenSam Pension. Han skal i rollen som bankdirektør demonstrere, at han kan forene miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed – det vil sige drive en bank med afsæt i den tredobbelte bundlinje.

I forhold til den miljømæssige bæredygtighed er særligt klima de seneste få år skyllet ind over hele den finansielle sektor og har fået tildelt en nøglerolle i den grønne omstilling. I marts kom nye EU-krav til finansielle virksomheder, den såkaldte disclosureforordning, som forpligter banker, investeringsfonde og pensionskasser til at oplyse om produkters bæredygtighed. Der skal årligt rapporteres om blandt andet CO2-aftrykket af de samlede investeringer, og hvad de gør for at reducere aftrykket.

En del af dette indebærer også, at banker senest i 2023 skal spørge kunder med investeringsønsker, hvordan de forholder sig til bæredygtighed. Det vil i høj grad sætte rammen om PenSam Bank, som tilmed er ejet af et af de pensionsselskaber, der de seneste år har markeret sig på den grønne dagsorden – og som har en målsætning om, at 10 procent af alle investeringer i 2025 skal være grønne.

Michael Christensen kommer til at se på, om banken kan tilbyde mere bæredygtige produkter til kunderne, i skarp konkurrence med flere andre banker der i dag tilbyder flere og flere grønne produkter som eksempelvis finansiering af elbiler og lån til energirenovering af boliger.

Hvad angår social bæredygtighed, står Michael Christensen også over for en vigtig opgave for at kunne imødekomme de specifikke behov, som selskabets kunder har. PenSam Bank er målrettet FOA’s medlemmer, og tæller altså ansatte indenfor primært sosu, pædagogmedhjælpere, brand- og ambulancefolk, samt køkken- og rengøringspersonale i primært det offentlige. Med de aktuelle bevægelser på arbejdsmarkedet er disse jobtyper i en særlig risikogruppe i forhold til eksempelvis nedslidning og automatisering, og dermed er bankens kunder mere udsat økonomisk.

Endelig skal Michael Christensen jonglere de nye grønne krav og den sociale bæredygtighed i efterdønningerne af coronakrisen, der har efterladt hele banksektoren med enorme udlån og finansiel ustabilitet.

Omtalte personer

Michael Christensen

Direktør, Pensam Bank
Economics (Copenhagen Business School 2008)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu