Hokuspokus – mig selv i fokus

Rekruttering af unge talenter kræver åbenhed over for nye værktøjer og over for muligheden for, at ens eget værdisæt ikke altid er det eneste rigtige.

Y-generationen, net-generationen, millennials. Kært barn har mange navne, og det samme gælder det store kuld af nuværende kandidater i 25-35-årsalderen, vi som ledere og rekrutteringsfolk skal lære at tækkes.

For ældre generationer kan det se ud, som om millennials er en generation af digitale troldmænd. Det er de nu ikke alle sammen, men en ting, de med hjælp fra sociale medier og selfie-kameraer har tryllet frem, er evnen til at sætte sig selv i fokus. Og netop det har enorm betydning for ledere og rekrutteringsfolk; for millennials er udgangspunktet i udpræget grad dem selv.

Det kan vi vrænge ad som selvoptagethed. Eller vi kan gå ind på præmissen og acceptere, at hvis vi møder dem rigtigt, er de oftest både fantastisk dygtige og topengagerede.

At vælge de nye til kan være krævende. Mange af os, der er ledere i dag, tilhører enten den ekstremt produktivitetsorienterede generation X eller de meget omkostningsfokuserede babyboomers. Risikoen for, at vi ikke automatisk smelter sammen med millennials i smuk synergi, men i stedet kolliderer i en uskøn kamp på grundværdier, er derfor oplagt.

Lad mig illustrere risikoen med et par pointer fra en undersøgelse fra det australske konsulentfirma UXC Solutions. Se figur 1.

Tre generationer på arbejdsmarkedet

Figur 1 | Forstør   Luk

Der er store forskelle på styrker og svagheder hos de tre generationer.

Kilde: UXC Solutions.


  • Generation X ligger i top på at skabe omsætning. Millennials ligger i bund.

  • Babyboomers ligger i top på omkostningseffektivitet. Millennials ligger i bund.

  • Babyboomers ligger i bund på it-kendskab. Millennials ligger i top.

  • Generation X og millennials ligger i top på tilpasningsevne. Babyboomers ligger i bund.


Og sådan fortsætter listen ellers.

Succesfuld rekruttering og onboarding af millennials kræver, at de fleste af os er klar til at justere på nogle af vores grundopfattelser.

Lad os først se lidt på rekrutteringskanalerne. De allerdygtigste unge – dem, vi kalder high performers – forventer i meget høj grad, at jobbet kommer via netværket. Og flere forventer at gå via en headhunter eller et rekrutteringsbureau end via traditionelle jobopslag. Allerhelst vil de håndplukkes. Det fremgår af vores egen analyse ’Sådan tiltrækker virksomheder de mest eftertragtede medarbejdere – en undersøgelse af en high performers præferencer’, og bekræftes også af den nylige rekrutteringsanalyse fra Ballisager.

For den offentlige sektor indebærer den moderne, netværksbaserede tilgang flere vanskeligheder. Kravet om, at alle job skal slås op og generelt køre via gængse kanaler, harmonerer dårligt med den nye virkelighed. Og risikoen for, at den bedste kandidat befinder sig på en helt anden platform, er overhængende. Muligheden ligger bl.a. i, som flere jo også gør i dag, at kombinere forskellige tilgange og i øvrigt være ekstra skarp på at fremhæve de positive ting, der er i jobbet, for kandidaten.

Hvad får jeg ud af det?

’What’s in it for me’-tankegangen er udtalt. Det skal være ekstremt synligt i al vores kommunikation, hvilke gevinster det giver kandidaten at blive en del af vores virksomhed. Realistisk fremstillet, naturligvis.

En oplagt forudsigelse er nemlig, at vi ikke bliver ved at være alene om at definere os selv. Anbefalinger og ratings har hidtil været forbeholdt virksomhedens produkter, men det ligger lige for, at samme skæbne vil overgå virksomheden som arbejdsplads. Det betyder, at præcis som med produkter hjælper det intet at love guld og grønne skove, hvis ikke virkeligheden matcher.

Fokus på god onboarding er endnu mere essentielt for millennials end i almindelighed. Også her er det vigtigt, at individet er i centrum. Vi skal gøre en dyd ud af involvering, når vi byder velkommen, og den rolle, vores nye ansatte kommer til at spille hos os, skal helt frem i lyset.

Vi skal altid huske, at det ikke primært handler om vores virksomhed. Fokus skal være på den kandidat, vi gerne vil have godt om bord.

Og så er det i øvrigt sjældent spild af tid at synliggøre, hvilke udviklingsmuligheder vores nye talent får – gerne allerede i løbet af den første uges tid på jobbet.

Fastholdelse på klassisk vis

At geare sig til at holde fast på en velfungerende millennial er ikke meget anderledes, end vi kender det fra andre kandidater. Når alt kommer til alt, handler det om faglig og personlig udvikling og jobbets indhold. Hvis vi kan matche den enkeltes behov inden for udvikling og jobindhold, er vi godt på vej.

I Danmark er vi nok lidt uvante med at dyrke dem, der virkelig kan og vil noget. Men med den nye generation må den opfattelse revideres. De skal ikke leve på en piedestal, men når de virkelig performer, skal det fremhæves og synliggøres.

I det moment skal vi huske, at selv om der kan være fart på, og mange millennials udtalte fokus på egen person kan virke overrumplende, kommer de jo ikke for at gøre skade. De kommer for at bidrage. Og de vil bidrage.

Sidder man som ældre leder og synes, at ’nu skal de jo lige huske, at det er mig, der bestemmer’, er demotivationen tæt på, og så er vi tilbage, hvor vi startede. Motivation er dybt personligt forankret, og hierarkier, der ikke er begrundet i dygtighed, vil få en millennial til at tage sit gode engagement og gå, så snart en ny mulighed byder sig.

Forrige artikel Hvor finder du din inspiration? Næste artikel Disrupt eller dø

Tech-lyspunkter for Kina midt i coronaepidemien

Tech-lyspunkter for Kina midt i coronaepidemien

De seneste par uger har al snak om Kina fokuseret på udbruddet af coronavirus covid-19. Situationen minder på mange måder om udbruddet af sarsvirus tilbage i 2003. Derfor er det relevant at drage et par techrelaterede paralleller, idet sars faktisk spillede en stor rolle i udviklingen af Kinas techlandskab, som vi kender det i dag.

Kommunerne overhaler Frederiksens nærhedsreform

Kommunerne overhaler Frederiksens nærhedsreform

KOMMENTAR: Mange af landets kommuner er ved at finde vejen til stærkere lokalt engagement og mindre bureaukrati. Men hvis deres forehavende skal lykkes, har de brug for, at Christiansborgs politikere sætter en markant ny retning.

AI i det offentlige sætter borgernes tillid på spil

AI i det offentlige sætter borgernes tillid på spil

KOMMENTAR: Det er oplagt at også den offentlige sektor begynder at bruge avanceret dataanalyse til at levere mere effektiv og præcis service. Men det kræver, at vi som borgere forstår, hvad der foregår, og at vi kan nære tillid til, at teknologien bliver brugt til vores bedste.

Derfor trak vi den socialdemokratiske netavis i Pressenævnet

Derfor trak vi den socialdemokratiske netavis i Pressenævnet

KOMMENTAR: Netavisen Pio overholdt ikke god presseskik, da den gik til angreb på Mandag Morgens journalistik. Sagen viser ifølge Mandag Morgens chefredaktør, at den socialdemokratiske avis er partiets – og regeringens – forlængede arm. 

Bred opbakning til EU-Kommissionens digitale strategi

Bred opbakning til EU-Kommissionens digitale strategi

EU skal beholde sin førerposition, lød det fra kommissionsformand von der Leyen. Derfor lancerer Kommissionen nu en række strategier, der skal sætte turbo på den digitale vækst, uden at sætte borgernes rettigheder over styr.

Når medarbejderen bliver din mor

Når medarbejderen bliver din mor

KOMMENTAR: Lederfaget er fyldt med anvisninger til, hvordan ledere håndterer en udfordrende medarbejder. Men medarbejdere udvikler også strategier for, hvordan de håndterer en udfordrende chef. Nogle strategier er defensive og manipulerende. Andre er omsorgsfulde og udviklingsorienterede.

Set, læst og hørt: Rasmus Kjeldahl

Set, læst og hørt: Rasmus Kjeldahl

Børns Vilkårs direktør, Rasmus Kjeldahl, er blevet mindet om næstekærligheden i uafrystelig dokumentarfilm og har lyttet til historier fra livet på dødsgangen.

Faldende renter er en historisk megatrend

Faldende renter er en historisk megatrend

NY VIDEN: Bank of England har gennemgået den globale renteudvikling gennem de sidste 700 år, og trenden er for nedadgående. Forskerne bag peger på, at renten sagtens kan fortsætte ind i det negative territorie.

Europas magthavere er historisk unge

Europas magthavere er historisk unge

Mens gennemsnitsalderen for politiske magthavere stiger globalt, bliver de i Europas bare yngre og yngre. Flere europæiske lande har sat historiske rekorder, senest i Østrig med valget af den 33-årige Sebastian Kurz som kansler. Det kan betyde, at Europa vil blive ledet mere visionært og mindre ud fra gamle ideologier.

Alderen er dalet på Slotsholmen

Alderen er dalet på Slotsholmen

Da Mette Frederiksen som 41-årig blev den yngste danske statsminister nogensinde, fulgte hun en alderskurve, der i forvejen var på vej nedad. Også ministre og folketingsmedlemmer bliver gennemsnitligt yngre. De dage, hvor politikere og partiledere døde med arbejdstøjet på, er forbi.

Det er nu, milliarderne skal skaffes til Europas grønne omstilling

Det er nu, milliarderne skal skaffes til Europas grønne omstilling

ANALYSE: EU-Kommissionen vil i denne uge forsøge at overbevise de europæiske regeringsledere om, at hver fjerde euro i det nye budget skal gå til grøn omstilling. 340 milliarder kroner om året fra EU skal trigge lokale, nationale og private investeringer i den grønne omstilling i 27 lande. Der er lagt op til et gigantisk partnerskab på tværs af den offentlige og private sektor som – hvis det lykkes – kan give et effektivt boost til den grønne økonomi.

USA er forvandlet til Det Gamle Vesten

USA er forvandlet til Det Gamle Vesten

KOMMENTAR: Glem Det Vilde Vesten. USA er ved at gro fast i gamle måder at tænke på og en insisterende modstand mod at tænke nyt. Det er en mulighed for Europa, hvis kontinentets unge ledere tør gribe den.

Grøn vinter: MM's bedste om grønt landbrug

Grøn vinter: MM's bedste om grønt landbrug

I hele uge 7 kan du læse nogle af de mest indsigtsfulde analyser om den grønne omstilling fra Mandag Morgens arkiv. Du kan frit dele artiklerne med dit netværk. God læselyst!

I dag har vi samlet evergreens om GRØNT LANDBRUG:

Grøn vinter: MM's bedste om grøn energi

Grøn vinter: MM's bedste om grøn energi

I hele uge 7 kan du læse nogle af de mest indsigtsfulde analyser om den grønne omstilling fra Mandag Morgens arkiv. Du kan frit dele artiklerne med dit netværk. God læselyst!

I dag har vi samlet evergreens om GRØN ENERGI:

Grøn vinter: MM's bedste om grøn økonomi

Grøn vinter: MM's bedste om grøn økonomi

I hele uge 7 kan du læse nogle af de mest indsigtsfulde analyser om den grønne omstilling fra Mandag Morgens arkiv. Du kan frit dele artiklerne med dit netværk. God læselyst!

I dag har vi samlet evergreens om GRØN ØKONOMI:

Grøn vinter: MM's bedste om grøn politik

Grøn vinter: MM's bedste om grøn politik

I hele uge 7 kan du læse nogle af de mest indsigtsfulde analyser om den grønne omstilling fra Mandag Morgens arkiv. Du kan frit dele artiklerne med dit netværk. God læselyst!

I dag har vi samlet evergreens om GRØN POLITIK:

Skal robotterne betale skat?

Skal robotterne betale skat?

Virksomheder skal punge ud, når de erstatter medarbejdere med maskiner, mener nogle forskere og politikere. Andre frygter, at det vil hæmme innovationen uden at have den ønskede effekt.

Fremtidsscenarier handler egentlig om nutiden

Fremtidsscenarier handler egentlig om nutiden

TECHTENDENSER: Udviklingen accelererer. Nye teknologier breder sig hurtigere, forholdene skifter, og det virker aldeles uforudsigeligt, hvad der sker om blot få år. Både professionelt og privat er vi nødt til at reagere hurtigere og hurtigere. Alligevel er der også hårdt brug for at lære at tænke mere langsigtet. Det kan scenarier og fortællinger om fremtiden hjælpe os med.

Fire udfordringer for Mette Frederiksens strategiske ledelsesprojekt

Fire udfordringer for Mette Frederiksens strategiske ledelsesprojekt

KOMMENTAR: Danmark har fået en statsminister, som har gjort det klart, at Danmark skal drejes i en ny retning. Forankret i Statsministeriet er regeringen lige nu i en proces med at fastlægge strategien. Det er en opgave, der indebærer en række velkendte udfordringer.

Set, læst og hørt: Robert Olsen

Set, læst og hørt: Robert Olsen

Robert Olsen har oplevet dette århundredes måske bedste kunstværk og er kommet igennem vintermørket med hjælp fra den svenske rockgruppe Kent.

Mere fryns, mindre plads

Mere fryns, mindre plads

Udendørs wi-fi, ildsteder og varmestyrings-apps er nye tiltag på virksomheders hovedsæder: ”Det skal være rart at gå på arbejde”

Derfor hjælper jobcentrenes indsats ikke udsatte unge

Derfor hjælper jobcentrenes indsats ikke udsatte unge

Allerede tidligt i livet hænger en gruppe unge fast i et liv på kanten af arbejdsmarkedet. Jobcentrene har mere end svært ved at hjælpe dem til at skifte kurs. ”Begynd med de unges behov og ønsker,” siger sociolog, der har fordybet sig i årsager og løsninger.

Det nye mål for social indsats er at skabe robuste unge

Det nye mål for social indsats er at skabe robuste unge

Udsatte unge har svært ved at holde fast i et job eller en uddannelse. Nu arbejder jobcentre og andre aktører over hele landet på at udvikle de unges sociale og menneskelige kompetencer lidt ad gangen. Fremskridtene bliver målt og sat i system.

Udsatte unge netværker sig til et arbejde

Udsatte unge netværker sig til et arbejde

Motivationen hos udsatte unge stiger, når de selv får ansvar for deres praktik. Det er rationalet bag en ny indsats, der placerer de unge i netværk og lader dem træffe de afgørende beslutninger selv.

Dansk klimalov i globalt perspektiv

Dansk klimalov i globalt perspektiv

Allerede tidligt i livet hænger en gruppe unge fast i et liv på kanten af arbejdsmarkedet. Jobcentrene har mere end svært ved at hjælpe dem til at skifte kurs. "Begynd med de unges behov og ønsker," siger adfærdsdesigner, der har fordybet sig i årsager og løsninger.

Robin Hood på overarbejde

Robin Hood på overarbejde

KOMMENTAR: Det kommunale udligningssystem skal gøres mere retfærdigt, mener regeringen. Men hvor ligger den højere retfærdighed mellem 98 kommuner med vidt forskellige grundvilkår og også forskellige politiske prioriteringer.

Kadogo-økonomi har ændret spillereglerne for innovation i Afrika

Kadogo-økonomi har ændret spillereglerne for innovation i Afrika

I Nairobi i Kenya er der utallige små startups og håbefulde iværksættere. Ligesom i Danmark eller USA er fokus på avancerede digitale løsninger. Men hverdagen for en almindelig kenyaner skaber andre behov – og løsninger, en dansker næppe ville forestille sig.

EU’s nye formandskab vil forhindre demografisk kollaps i Østeuropa

EU’s nye formandskab vil forhindre demografisk kollaps i Østeuropa

Når de europæiske regeringsledere gennem det næste halve år samles til EU-topmøder i Zagreb, står et nyt emne øverst på dagsordenen for værtslandet: affolkningen af økonomisk trængte lande i EU. Flere årtier med konstant udvandring fra Øst- og Sydeuropa mod Vest- og Nordeuropa tvinger flere af Unionens medlemslande til at genoverveje, om de kan overleve det grænseløse arbejdsmarked.

Kenya er blevet et klondike for kviklån, data og onlinespil

Kenya er blevet et klondike for kviklån, data og onlinespil

TECHTENDENSER: Takket være den mobile betalingsløsning M-pesa er Kenya blevet et samfund, hvor selv de mindste forretninger er trådt ind i den digitale økonomi. Spørgsmålet er nu, om Kenyas tech-startups formår at bygge videre på succesen. Desværre lader det meste af den digitale udvikling til at fokusere på kviklån og onlinespil. 

ICDK: Disrupt dig selv, før andre disrupter dig

ICDK: Disrupt dig selv, før andre disrupter dig

KOMMENTAR: Nogle af Silicon Valleys selskaber når dårligt nok at disrupte en branche, før de må i gang med at disrupte sig selv, hvis de skal holde sig på omgangshøjde. Når ledere i Silicon Valley taler om  digital omstilling er det i en ganske radikal udgave, sammenlignet med danske forhold.