Nyt Job til  
Kirsten Andersen

Hun skal sætte gang i det bæredygtige byggeri

Kirsten Andersen skal som kommende chef for Anlæg og Ejendomme i Skanderborg Kommune være med til at sikre en klar grøn profil i store kommunale byggeprojekter.

Foto: Skanderborg kommune

Nyt job

Hvem? Kirsten Andersen

Hvilket job? Chef for Anlæg og Ejendomme i Skanderborg Kommune

Hvorfra? Områdechef i Geopartner

Hendes største udfordring

Kirsten Andersen skal som kommende chef for Anlæg og Ejendomme i Skanderborg Kommune være med til at sikre en klar grøn profil i store kommunale byggeprojekter.

Hun tiltræder stillingen i en periode, hvor Danmark oplever et massivt bygge-boom – og hvor det, der forhåbentligt kan betegnes som coronaens efterår, skaber forventninger om et økonomisk opsving, som vil sætte yderligere skub i byggebranchen. Oven i dette viser statistikker, at flere og flere flytter fra de større byer til provinsen – særligt i kølvandet på corona – hvilket stiller nye bygge- og anlægskrav til de mindre kommuner.

Det gælder også for Skanderborg Kommune, hvor indbyggertallet forventes at stige fra 63.000 til 70.000 over de næste 10 år. Det vil kræve en større byggeindsats at kunne huse så stor en gruppe tilflyttere. Derfor har byrådet i Skanderborg også vedtaget et anlægsbudget på hele 957 millioner kroner i perioden 2021-24.

Kirsten Andersen træder ind som chef for en nyoprettet afdeling for Anlæg og Ejendomme, et led i en større organisationsændring i kommunen, som skal sikre en god håndtering af de rekordmange anlægsopgaver de kommende år.

En vigtig del af dette bliver også at tænke bæredygtighed ind i bygge- og anlægsopgaverne. Bygninger, broer og veje står i dag for hele 30 procent af Danmarks samlede CO2-udledninger, og det aftryk skal med Danmarks nuværende klimaambitioner reduceres kraftigt. Det betyder nye klima- og bæredygtighedskrav til hele byggebranchen – også for byggeriet ude i kommunerne.

Skanderborg Kommune fremlagde i 2019 en politik for kommunalt byggeri, som har fokus på miljø, klima, indeklima og arbejdsmiljø. I den står en erklæret ambition om, at “genanvendelse, materialevalg og placering skal prioriteres højt og være med til at beskytte naturen, grundvandet, klimaet og det omgivende samfund.”

Dertil er der med den nye strategi for bæredygtigt byggeri, som regeringen og en række andre partier vedtog i marts – og som bygger på anbefalinger fra klimapartnerskabet for byggeri og anlæg – lagt en række spor ud i forhold til byggeriets bidrag til målsætningen om 70 procent CO2-reduktion. Som en del af strategien indfases blandt andet krav i bygningsreglementet til bygningers klimaaftryk med udgangspunkt i kriteriet fra den frivillige bæredygtighedsklasse om livscyklusvurdering.

Derfor bliver det en nøgleopgave som anlægsansvarlig, at Kirsten Andersen forstår at tænke bæredygtighed, cirkulær tænkning og klimaaftryk ind i byggeriet – som en forudsætning for en vellykket styring af kommunens anlægsbudget og for etableringen af fremtidige bygninger, som skal huse de mange nye skanderborgensere.

Baggrund

2018-2021: Områdechef i Geopartner

2018-2021: Fleksibel master i offentlig ledelse

2021: Redaktør på publikationen ”Håndbog for den kommunale bygherre”

2015-2018: Afdelingschef i Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune

2014-2015: Afdelingsdirektør for Bygninger og Teknik, Jyske Bank

2006-2013: Afdelingsleder i Kommunale Ejendomme i Herning Kommune

2004-2005: Bygherrerådgiver, Viborg Amt

1999-2004: Projektleder, Forsvarets Bygningstjeneste

1994-1999: Projektingeniør, Herning Kommunale Værker

1992-1994: Projektingeniør, Tarco Energi

1991: Uddannet bygningsingeniør, Aarhus Teknikum

54 år 

Omtalte personer

Kirsten Andersen

Chef for Anlæg og Ejendomme, Skanderborg Kommune


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu