Kærlig Kommune

”Kærlighed og frihed,” siger vi. Det er kerneværdier i fremtidens kommune. Du undrer dig måske over ordvalget og synes, det lyder lidt af gammel hippie. Men velfærdssamfundet er ikke et forsikringsselskab. Vi må ikke forfalde til bare at yde livslang kompensation for tabte evner og forsvundne relationer. I stedet skal vi tænke rehabilitering, velfærdsteknologi og…

”Kærlighed og frihed,” siger vi. Det er kerneværdier i fremtidens kommune. Du undrer dig måske over ordvalget og synes, det lyder lidt af gammel hippie.

Men velfærdssamfundet er ikke et forsikringsselskab. Vi må ikke forfalde til bare at yde livslang kompensation for tabte evner og forsvundne relationer. I stedet skal vi tænke rehabilitering, velfærdsteknologi og medborgerskab.

Med debatoplægget Kærlig Kommune vil vi gerne åbne debatten om, hvordan kommunen kan skubbe i retning af, at borgerne gør mere for sig selv, for hinanden og med hinanden. Det er en svær opgave. Hvordan kan man som kommune drive en udvikling, der dybest set slutter der, hvor der ikke længere er behov for kommunen?

Svaret er ikke fundet i Aarhus, men vi er kommet tættere på de dilemmaer, diskussioner og debatter, som skal tages op. Og vi håber, at det er en debat, som alle vil deltage i. Borgere, ledere, medarbejdere, organisationer og politikere i Aarhus, i landets 97 andre kommuner og på Christiansborg. Vi ønsker en bred debat om, hvordan fremtidens velfærd skal formes, og hvordan den skal opleves.

God læselyst.

Hent PDF

Forrige artikel Denmark’s Export Canon Denmark’s Export Canon Næste artikel Danskernes farligste rejse Danskernes farligste rejse