Nyt Job til  
Michael Monberg

Kan veganerne balancere aktivismen med den politiske virkelighed?

Michael Monberg skal som politisk ordfører være med til at transformere Veganerpartiet fra protestparti til folketingsparti, der kan få ørenlyd i et politisk landskab med flere partier og større kamp om svingvælgerne.

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Den største udfordring 

Nyt job

Hvem? Michael Monberg

Hvilket job? Politisk ordfører for Veganerpartiet

Hvorfra? Medstifter af Veganerpartiet

Som nyvalgt politisk ordfører for Veganerpartiet bliver det Michael Monbergs absolutte hovedopgave at få partiet over spærregrænsen ved det kommende folketingsvalg. Og det bliver langt fra nogen nem opgave.

Monberg er ikke en ny figur i Veganerpartiet; han var i 2018 med til at stifte partiet og var frontfigur frem til 2020, hvor han trak sig dagen efter, partiet blev opstillingsberettiget. Det blev startskuddet til et tumultarisk år med flere udskiftninger i partiets ledelse, dårlige mediesager og politianmeldelser.

Nu bliver det op til den nye politiske ordfører at give partiet fast grund under fødderne.

Han skal finde balancen mellem på den ene side protester og aktioner – som har været en stor del af partiets identitet – og på den anden side rollen som et parti, der er opstillingsberettiget til Folketinget.

Dertil kommer Michael Monberg i stor stil til at skulle kæmpe om opmærksomheden i et politisk landskab, hvor der er historisk mange nye og små partier. Der er blandt andre Lars Løkkes nye partiprojekt Moderaterne, men også de Frie Grønne, Nyt Centrum-venstre og Momentum.

Der er dog også en god portion medvind på cykelstien for den nye politiske ordfører, når man kigger på partiets absolutte mærkesager, som er mindre klimaaftryk, mere natur og mere dyrevelfærd. Det er dagsordener, som har godt fat i danskerne.

Klimaet ligger højt på listen over de emner, som vælgerne prioriterer højest. Og også dyrevelfærd vejer tungt i stemmeboksen. Ved folketingsvalget i 2019 viste en meningsmåling, at hver femte dansker var tilbøjelig til at sætte deres kryds ved et parti, som fører en dyrevenlig politik. 

Spørgsmålet er, om Michael Monberg og Veganerpartiet formår at skille sig ud fra mængden af partier og sætte et klart aftryk på de dagsordener. Hvis det lykkes, får Christiansborg et parti, som siger klart nej tak til lædersko og røde bøffer.

Baggrund

2018-2020: Forperson for og medstifter af Veganerpartiet

2008-2019: System Engineer, VMware

2001-2008: Systemadministrator, Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

1997-2001: Multimedieprogrammør, Impact A/S

2012-2014: Akademiuddannelse i ledelse, Copenhagen Business Academy

2005-2012: Fem IT-certificeringer, VMware og Microsoft

43 år

Omtalte personer

Michael Monberg

Dyrerettighedsordfører, Alternativet
akademiuddannelse i ledelse (Copenhagen Business Academy 2014)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu