Klimakampen vindes i byerne

Byerne er frontløbere for den grønne omstilling. Ny Mandag Morgen-rapport præsenterer 100 grønne løsninger fra byer i hele verden, hvor borgmestre er i fuld gang med at gøre bylivet renere, grønnere og sundere.

Byerne er frontløbere for den grønne omstilling. I denne Mandag Morgen-rapport præsenteres 100 grønne løsninger fra byer i hele verden, hvor borgmestre er i fuld gang med at gøre bylivet renere, grønnere og sundere.

Fattige skraldesamlere i Bogotá er blevet indrulleret i den colombianske hovedstads kommunale renovationsvirksomhed. Nu tjener skraldesamlere flere penge, og byen er blevet renere og har reduceret sin CO2-udledning betydeligt.

Den kinesiske industriby Wuhan har på bare et år omdannet en gammel losseplads ved floden til et grønt park- og fritidsområde til glæde for mange af byens flere end otte millioner indbyggere.

Og i Johannesburg i Sydafrika har man gennem grønne obligationer finansieret opsættelsen af 43.000 soldrevne vandvarmere, 42.000 intelligente måleapparater og anskaffelsen af 152 hybridbusser for godt en milliard kroner. Og investorerne er klar til at købe flere grønne obligationer.

De konkrete klimagavnlige projekter fra de tre storbyer i Sydamerika, Asien og Afrika er eksempler fra rapporten Cities100, som Mandag Morgens grønne tænketank Sustainia offentliggjorde i november 2015 sammen med den filantropiske forening Realdania og den globale sammenslutning af storbyer C40.

Rapporten præsenterer 100 udvalgte projekter fra 56 storbyer på fem kontinenter, og den er et klart vidnesbyrd om, at verdens storbyer i dag er dybt engagerede i kampen mod den globale opvarmning og i fuld gang med at gøre bylivet renere, grønnere og sundere for både klimaet og borgerne.

Hent PDF

Forrige artikel Sådan spiser vi os til en renere verden Sådan spiser vi os til en renere verden Næste artikel Kommune betyder fællesskab Kommune betyder fællesskab