Kommune Forfra

”Den måde, vi har effektiviseret plejecentrene på, har gjort sønner og døtre overflødige. Virksomhedsledernes lokale engagement er pacificeret med jobcentrenes professionalisme. Og vi har bildt os selv ind, at vi fra kommunen alene vide, hvad aarhusianerne har brug for. Det er vi i gang med at holde op med”. Sådan skriver en samlet Magistrat på…

”Den måde, vi har effektiviseret plejecentrene på, har gjort sønner og døtre overflødige. Virksomhedsledernes lokale engagement er pacificeret med jobcentrenes professionalisme. Og vi har bildt os selv ind, at vi fra kommunen alene vide, hvad aarhusianerne har brug for. Det er vi i gang med at holde op med”.

Sådan skriver en samlet Magistrat på de indledende sider til det debatoplæg, Aarhus Kommune og Mandag Morgen har udarbejdet. Under overskriften ’Kommune Forfra’ diskuterer debatoplægget, hvordan fremtidens velfærd ser ud, og hvilken rolle kommunen spiller i den. Gennem artikler, portrætter, strategiske indspark, debatspørgsmål og konkrete eksempler viser debatoplægget, hvordan Aarhus Kommune arbejder med at gentænke velfærden.

Fortællingerne i debatoplægget fordeler sig på temaerne: Borgernes retning, samskabelse, fællesskaber, tidlig indsats og medborgerskab. Fælles for dem er, at de viser, at velfærden er en fælles opgave, frem for en kommunal opgave, og at det stiller nye krav til medarbejdere i kommunen, til borgere i byen og til politikerne.

Du kan f.eks. læse om, hvordan en gruppe frivillige har fået ansvaret for at passe bedene i Aarhus’ botaniske have, om at varme farver på væggene og duften af mad giver mere livsglæde på byens plejecentre og om at en tidlig indsats med sprog i vuggestuen viser sig at være en god langsigtet investering. Du kan også møde Steen Rehoff Larsen, der giver sårbare ledige et skub ud i at skabe deres egen forretning med et mikrolån hos kommunen og Jannie Abildtrup, der som frivillig introducerer børn og unge til foreningsdanmark.

Hent PDF
Forrige artikel 5.500 globale ledere: Verdens kriser skal løses af virksomhederne 5.500 globale ledere: Verdens kriser skal løses af virksomhederne Næste artikel Fremtidens bæredygtige byggeri Fremtidens bæredygtige byggeri