Kommunernes samarbejde med civile aktører

Kommunerne har et stigende fokus på samarbejde med civile aktører og frivillige, og samarbejdet er ikke drevet af et ønske om at spare penge. Kommunerne ønsker derimod at styrke det lokale demokrati og skabe bedre service, viser ny undersøgelse, som KORA har foretaget i samarbejde med Center for Idræt, Sundhed og Civilsamfund på SDU.

Øget demokratisk værdi og en styrket tillid mellem borgere og kommune. Det er ifølge de kommunale fag- og forvaltningschefer de væsentligste årsager til, at kommunerne i stigende grad samarbejder med civile aktører og frivillige om en lang række opgaver.

Kun hver 20. fagchef vurderer, at kommunens samarbejde med civilsamfundet er begrundet i et ønske om at spare penge eller være mere omkostningseffektive.
Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt fag- og forvaltningschefer i landets 98 kommuner, som KORA har foretaget i samarbejde med Center for Idræt, Sundhed og Civilsamfund på SDU.

Undersøgelsen er det første systematiske indblik i omfanget og karakteren af de samarbejder, kommunerne indgår i sammen med civile aktører. Den kortlægger, hvorfor, med hvem og om hvad kommunerne samarbejder, og hvad de forventer at få ud af det.

Læs mere her...

Hent PDF

Forrige artikel Økonomisk udsatte pensionister Økonomisk udsatte pensionister Næste artikel Danmark risikerer at tabe digitaliseringskapløbet Danmark risikerer at tabe digitaliseringskapløbet