Historien i tal

Kulkraftværker lukker i Europa og åbner i Indien og Sydøstasien

Flere af verdens lande lukker kulkraftværker, men denne positive udvikling for klimaet bliver modvirket af en modsatrettet udvikling i en anden del af verden.

Flere lande i Europa har i en årrække forberedt sig på, at lukke kulkraftværker og erstatte dem med mere bæredygtige løsninger. Billedet er dog meget anerledes, når man zoomer ud og kigger på andre dele af verden.

Ifølge nye tal ser 2018 ud til at være det første år siden 1950, hvor antallet af kulkraftværker er faldet på verdensplan. Når vi ser på mængden af produceret strøm, er billedet dog væsentlig anderledes. En positiv udvikling i Europa og Nordamerika, hvor flere kulkraftværker end nogensinde er ved at lukke, bliver dog udjævnet af en fortsat ekspansion i Indien og Sydøstasien. Siden år 2000 har verdens kulkraftværker fordoblet deres kapacitet fra omkring 1.000 gigawatt til 2.000 gigawatt. På verdensplan er yderlige 236 gigawatt i kulkraftværker under opbygning og 336 gigawatt planlagt.

Kilde - Carbon Brief

Læs mere her.

Læs også

Siden sidste reform af folkeskolen har kommunerne øget brugen af styring efter mål og resultater. En rapport fra Vive viser, at kommuner og skoler har dialog om elevernes faglige resultater og trivsel, og eleverne klarer sig bedst på de skoler, hvor der er autonomi hos skolelederen. Læs rapporten her.

OECD: Brug for omfattende økonomisk strukturreform i Island. Islands økonomi er forsat afhængig af ustabile sektorer såsom turisme og fisk og skaldyr. Et turisme-boom har løftet Island ud af krisen med BNP-vækst på over 3 pct. de seneste år, men i år vil denne dog falde voldsomt til 0,2 pct. Læs analysen her.

I 2021 vil Google have investeret omkring 11,9 mia. euro i europæiske datacentre. Copenhagen Economics har set på størrelsen og effekten af Googles investeringer. Summeret vil investeringerne på 11,9 mia. have en økonomisk effekt på 15,2 mia. euro i hele Europa. Læs undersøgelsen her.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu