Historien i tal

Danmark er verdens 19. mest ligestillede nation

Danmark halter langt efter de øvrige nordiske lande, når det kommer til ligestilling mellem kønnene.

Ud af 144 lande havner Danmark på en 19. plads, når det kommer til ligestilling mellem kønnene, fremgår det af World Economic Forums årlige analyse af kønsforskelle inden for hovedområderne sundhed, uddannelse, økonomiske muligheder og politik.

Sammenlignet med de øvrige nordiske lande, er Danmark i den grad sendt ud på et sidespor. Toppen af listen over lande med mindst forskel mellem kønnene domineres nemlig af Island, Finland, Norge og Sverige - i nævnte rækkefølge.

Det er 8. år i træk, at Island indtager førstepladsen i opgørelsen. Landet klarer sig bedst af alle lande, når det kommer til fordelingen af mænd og kvinder i politik, ligesom Island er i top 10, når det handler om kvinder og mænds økonomiske muligheder. Og Island har løbende haft en stigning i antallet af kvindelige politikere, kvinder i ledende stillinger i det offentlige og private.

Når en pige bliver født i dag, vil hun først opleve fuld ligestilling, når hun bliver 83 år. På det tidspunkt er kønsforskellene helt udlignet, fremgår det af rapportens gennemsnitsberegninger.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu