Mellem broccoli og bajere – forebyggelse ifølge danskerne

Hvad vil det sige at leve sundt? Hvem har ansvaret for vores sundhed? Og hvilke forebyggende tiltag synes vi godt og mindre godt om? Det har TrygFonden og Tænketanken Mandag Morgen spurgt danskerne om.

Liv Fisker

Danskerne mener, at det offentlige skal gøre mere for at få os til at leve sundere. Samtidig er vi blevet mere skeptiske over for fagfolk og eksperter på sundhedsområdet, og vi synes i højere grad end tidligere, at sundhed fylder for meget i den offentlige debat.

Men vi ved godt, hvad der er risikabel adfærd, når det handler om vores sundhed. Og når det kommer til rygning og i nogen grad alkohol, er vi åbne over for mere politisk regulering, især når det handler om at begrænse røg og druk på uddannelsesinstitutionerne.

TrygFonden og Tænketanken Mandag Morgen har for tredje gang over de seneste 10 år spurgt danskerne om deres holdninger til forebyggelse. Denne rapport samler konklusionerne fra en omfattende spørgeskemaundersøgelse, hvor mere end 5.000 danskere har svaret på, hvem de mener har ansvaret for danskernes sundhed, hvordan de oplever sundhedsdebatten, hvorvidt de bakker op om en række tiltag, der kan fremme befolkningens sundhed – og meget mere.

God læselyst!

Hent PDF

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu