Kulturanbefaling af 
Peter Hermann

Nuanceret socialrealisme og tung gotisk rock

Peter Hermann, administrerende direktør i Topdanmark, lovpriser DR’s dramaafdeling for at nuancere svære problemstillinger. Og så sætter han pris på en musikgenre, som de færreste forstår.

Peter Hermann

Han er administrerende direktør i Topdanmark. Tidligere har han været direktør i både PFA og Nordea Liv & Pension.

Set for nylig 

Mine kone og jeg har netop streamet DR’s tv-serie ’Ulven kommer’, der handler om en så svær og kompleks problemstilling som tvangsfjernelse af børn fra deres familie. ’Ulven kommer’ har givet mig, og sikkert også mange andre danskere, et meget mere nuanceret blik på svære sociale og etiske dilemmaer. Samtidig er serien spændende og underholdende uden at være klichéfyldt. Den er fængslende fra start til slut og svær at ryste af sig igen. For mig understregede serien også, hvor afgørende et udgangspunkt familien er for os alle hver især i livet, selv i et moderne liv med ’digitale relationer’, og hvor forskellige præmisser og forudsætninger vi har. Stor ros til DR for igen at lave tv i høj kvalitet, der tager alvorlige og vigtige samfundsmæssige problemstillinger op og behandler dem i bedste sendetid. 

Hørt for nylig 

Min musiksmag er relativ bred, og jeg hører alt fra klassisk til pop og rock. Dog har jeg en helt særlig forkærlighed for tung gotisk rock. Jeg får en helt særlig energi af hård, kompleks musik med mange instrumenter, taktarter, tempi og stemninger, selvom jeg er klar over, at mange mennesker, inklusive min familie, synes, at det er noget frygtelig larm – dog kan mine døtre synge med på et par numre efterhånden. For tiden hører jeg meget bandet ’Paradise Lost’, som jeg faktisk har fulgt i 20 år. Det er et britisk metalband fra 1988, der i dag består af stort set de samme musikere som dengang, men deres musik har udviklet sig fra en meget tung stil til at blive mere melodiøs, og de seneste år har bandet genfundet sine rødder. Det klæder dem rigtig godt.  

Læst for nylig 

Det er vigtigt for mig at slutte dagen af med god skønlitteratur. Det kan bringe mig ind i et helt andet univers, hvor jeg bliver tilskuer til andres liv og skæbner. Én af de bedste bøger, jeg har læst for nylig, er ’Sandheden om Harry Quebert-sagen’ af Joël Dicker. Bogen handler om Harry Quebert, der lever et stille liv som litteraturprofessor i den lille amerikanske by Aurora, lige indtil man en dag finder et lig gravet ned i hans have. Det viser sig at være resterne af den 15-årige Nola Kellergan, som forsvandt for 33 år siden. Gamle hemmeligheder, løgne og forviklinger ser dagens lys igen. Bogen er dermed meget mere end en krimi, og kombinerer mordgåder, skæbnefortællinger og kærlighedshistorier på en måde, der kan minde lidt om det, som kultserien ’Twin Peaks’ gjorde.

Omtalte personer

Peter Hermann

Adm. direktør, Topdanmark
cand.act. (København 1998)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu