Nyt job: Thomas Plenborg skal hjælpe DSV med at levere logistik til søs

Thomas Plenborg skal styrke speditørvirksomheden DSV i kampen mod konkurrenten Mærsk.  

Claus Kragh

Nyt job

Hvem?
Thomas Plenborg

Hvilket job?
Bestyrelsesformand, DSV

Hvorfra?
Professor, Copenhagen Business School (fortsat)

Baggrund

52 år. Professor i regnskab, CBS. Bestyrelsesmedlem i Cowi, medejer af modefirmaet Rosemunde. 2010-2018 medlem af bestyrelsen i Saxo Bank. Ifølge eget CV inviteret taler hos blandt andre Danske Bank, Mærsk, Ørsted, Copenhagen Capacity, Jyske Bank, Nordea, Sydbank, Qvartz Copenhagen, Nykredit, Finansforeningen, PFA, Skat, Novo Nordisk, Danish Crown, Rambøll, ISS og Konkurrencestyrelsen. Medlem af redaktionen på tidsskriftet Journal of International Financial Management and Accounting.

Største udfordring?

DSV er verdens fjerdestørste speditørvirksomhed og spiller i liga med selskaber som tyske DHL og kinesiske Sinotrans. Selskabets historie er en af de mest bemærkelsesværdige i dansk erhvervsliv, fordi det i løbet af få årtier er lykkedes at skabe en virksomhed, der har magtet at opkøbe store internationale speditørselskaber. Senest har selskabet i år opkøbt schweiziske Panalpina for over 30 milliarder kroner. Tidligere har DSV købt store selskaber i Holland og USA, og hver gang har DSV-gruppen vist sig meget dygtig til at integrere de opkøbte virksomheder.

Thomas Plenborg skal bidrage til, at DSV i fremtiden kan levere endnu mere helstøbte logistikløsninger – blandt andet ved også at kunne levere transport til søs. Her ligger en stor udfordring, som samtidig kan være en stor mulighed for DSV – at virksomheden med sin succes har udviklet sig til en konkurrent for en anden dansk gigant, den stærkt udfordrede Mærsk-koncern. Her kæmper man for at komme den anden vej, fra søtransport til transport på landjorden. Hvis det på et tidspunkt skulle vise sig at være fordelagtigt at etablere samarbejde eller sågar en fusion mellem DSV og Mærsk, er det givet, at professorens revisions- og regnskabskompetencer vil være en stor styrke.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu