Nyt Job til  
Christian Hüttemeier

Nyt job: Christian Hüttemeier skal samle Venstre som ny partisekretær

Kommunikationsdirektører i Landbrug og Fødevarer, Christian Hüttemeier, bliver ny partisekretær i Venstre. En af jobbets store udfordringer bliver at samle det fløjkrigsramte parti inden kommunalvalget i 2021.

Foto: Venstre
Simon Friis Date

Nyt job

Hvem?
Christian Hüttemeier

Hvilket job?
Partisekretær i Venstre

Hvorfra?
Kommunikationsdirektør, Landbrug & Fødevarer

Baggrund

Kommunikationsdirektør, Landbrug & Fødevarer, 2017-2020.

Kommunikationschef, Danske Regioner, 2016-2017

Særlig rådgiver, Lars Løkke Rasmussen, 2014-2015

Pressechef, Venstre, 2011-2014

Politisk reporter, Jyllands Posten, 2010-2011

Reporter på Christiansborg, Politiken, 2007-2010

Største udfordring?

Det lignede umiddelbart en atypisk ansættelse, da den tidligere Christiansborg-reporter Christian Hüttemeier blev offentliggjort som ny partisekretær i Venstre. I modsætning til sine forgængere Claus Richter og Jens Skipper Rasmussen har Hüttemeier ingen livslang tilknytning til partiet eller ungdomspolitiske stjerner på skulderen. Hvad Hüttemeier til gengæld har, er et godt personligt forhold til næstformand Inger Støjberg og et solidt kendskab til vælgerne uden for byområderne fra sit tidligere job. Det er blandt nogle af de vigtige trumfer, han uden tvivl får brug for at trække på, hvis det fløjkrigsramte Venstre skal samles under et flag igen inden kommunalvalget i 2021.

Skal man tro formand Jakob Ellemann-Jensen er det en vellidt journalist med stærk organisationsforståelse og et blik for kommunikationens rolle i moderne politik, der fra 13. januar står i spidsen for organisationen. Der bliver dog også brug for strategisk tæft, hvis Hüttemeier og Venstre skal vende vinden i blå blok og gentage succesen fra 2015, sidste gang, han fik til opgave at føre en oppositionsleder til magten.

Omtalte personer

Christian Hüttemeier

Afgående partisekretær, Venstre (1/5-2024)
journalist (DJH 2003)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu