Nyt Job til  
Jesper Dalsgaard

Nyt job: Jesper Dalsgaard er Rambølls nye miljødirektør

Rambøll har på kort tid cementeret sin position på det globale miljømarked. Nu bliver Jesper Dalsgaard direktør for den globale miljødivision, der tæller 2.400 medarbejdere fordelt på 28 lande.

Foto: Pressefoto
Claus Kragh

Nyt job

Hvem? 
Jesper Dalsgaard

Hvilket job?
Global miljødirektør, Rambøll

Hvorfra?
Global direktør, Rambøll, byggeri

Baggrund

Jesper Dalsgaard, 51 år, er uddannet cand.merc.jur. suppleret med ledelseskurser fra blandt andet IMD i Schweiz og har brugt halvdelen af sin karriere som leder inden for byggeriet, den anden halvdel som ma­nagement konsulent.

Han har blandt andet arbejdet i VKR Holding, der står bag VELUX og VELFAC med flere, med at skabe nye forretningsområder og skabe vækst i nye geografier som for eksempel Nordamerika. Inden Ram­bøll kom Jesper fra A.P. Møller-Mærsk, hvor han har stået i spidsen for grup­pens interne managementkonsulent­forretning.

Største udfordring?

Jesper Dals­gaard skal konsolidere Rambølls globale miljødivision med 2.400 medarbejdere i 28 lande – heraf halvdelen i USA.

Rambøll købte i december 2018 den rådgivende ingeniørvirksomhed OBG med 900 eksperter inden for vand, energi og miljø og hovedsæde i byen Syracuse i den nordlige ende af delstaten New York. Tilbage i 2014 købte Rambøll den amerikanske virksomhed Environ med flere end 1.500 miljø- og sundhedseksperter i 21 lande.

Miljødivisionen har ifølge Rambøll selv på kun fem år cementeret sin position på det globale miljømarked og er nu blandt verdens ti førende miljørådgivere ifølge analysein­stituttet Environmental Analyst. Ifølge Dalsgaard efterspørger Rambølls kunder i dag selska­bets miljøservices, fordi det grønne er blevet et konkurrenceparameter – og ikke som tidligere, hvor det blev set som en lovpligtig nødvendighed.

Omtalte personer

Jesper Dalsgaard

Managing Director, Ramboll Environment & Health
cand.merc.jur., kurser i ledelse (IMD)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu