Nyt job: Lisa Schmidt overtager Socialdemokratiets sekretariat på Borgen

Socialdemokratiets sekretariat har stået uden ledelse i næsten tre måneder, så Lisa Schmidts største udfordring er simpel: at få styr på organisationen. 

Laura Ellemann-Jensen

Nyt job

Hvem?
Lisa Schmidt

Hvilket job?
Sekretariatschef, Socialdemokratiet

Hvorfra?
Afdelingschef, Organisation og Arbejdsmiljø, Fagbevægelsens Hovedorganisation

Baggrund

Uddannet exam.art. i historie, SDU (1995), og MPA, CBS (2012). Koordinator og daglig leder af Organisationsarbejdet, LO (2017-19). Projektleder og politisk konsulent, Formandssekretariat (2011-18). Projektleder og politisk konsulent, Miljø- og Kompetenceafdelingen (2007-11). Politisk konsulent (2010-11). Konsulent, teamleder, Organisations- og udviklingsafdelingen (1999-2007). Konsulent, DUF (1995-99).

Største udfordring?

Pladsen i spidsen for Socialdemokratiets sekretariat på Christiansborg har været ledig, siden statsminister Mette Frederiksen i juli udpegede den daværende sekretariatschef, Martin Rossen, til stabschef i Statsministeriet. I nogenlunde samme ombæring røg hele den daglige ledelse med over i ministerierne for at blive særlige rådgivere.

Når Lisa Schmidt starter 1. oktober, er der altså gået hele tre måneder, siden den daglige ledelse forlod pinden, og det er derfor et ledelsesmæssigt hungrende sekretariat, hun overtager, og den første udfordring bliver ganske enkelt at få styr på organisationen.

Samtidig venter der hende en udfordring med at holde styr på den nye folketingsgruppe, nu hvor den politiske ledelse også er rejst over i ministerierne. Det er hendes ansatte i sekretariatet, der betjener ordførerne, og hun bliver derfor et vigtigt bindeled mellem politikere og politiske konsulenter. Dertil skal hun sørge for en fortsat kontakt mellem gruppen og regeringen, der gerne skulle gå i samme takt, selvom de ikke længere sidder som én samlet gruppe i oppositionen.

At det lige er Lisa Schmidt, der nu skal være en relevant del af det socialdemokratiske regeringsprojekt, er måske ikke så overraskende. Hun har hele sit arbejdsliv spillet på samme banehalvdel – de sidste knap tyve år som ansat i Fagbevægelsens Hovedorganisation, det tidligere LO.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu