Nyt Job til  
Marie Hansen

Nyt job: Marie Hansen skal understøtte en fornyelse af folkestyret

Efter seks år som departementchef i Kulturministeriet overtager Marie Hansen nu posten som direktør for Folketinget. Hansen skal betjene Folketingets præsidium og understøtte de forløb, der nu sættes i gang for at gentænke og styrke demokratiet. 

Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Jens Reiermann

Nyt job

Hvem?
Marie Hansen

Hvilket job?
Direktør for Folketinget fra 11. maj

Hvorfra?
Departementschef i Kulturministeriet

Baggrund

2014-2020: Departementschef i Kulturministeriet

2003-2013: Direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen

2001-2003: Afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet 

1997-2001: Kommitteret i Statsministeriet 

1995-1997: Kontorchef i Økonomiministeriet

1991-1994: Ministersekretær i Statsministeriet 

Største udfordring?

I seks år har Marie Hansen været departementschef i Kulturministeriet og ikke bare haft ansvar for, at ministeriet som arbejdsplads og organisation fungerede upåklageligt, men også at ministeren havde styr på sin politik og udviklingen af politikken.

Det er lykkedes hende under de i alt fire meget forskellige kulturministre, hun har tjent under. Det var den radikale Marianne Jelved, Venstres Bertel Haarder, Liberal Alliances Mette Bock og nu Socialdemokratiets Joy Mogensen.

Netop evnen til at samarbejde med politikere med meget forskellige baggrunde kommer hun til at trække på, når hun skal betjene sin nye bestyrelse: Folketingets præsidium. For Folketinget er politikernes forsamlingshus, og Marie Hansen skal som direktør understøtte deres arbejde.

Det kommer til at ske på et tidspunkt, hvor præsidiet gentænker den måde, demokratiet fungerer på.

Alle politiske partier har ændret karakter. De er ikke længere store medlemsorganisationer, hvor de i kraft af deres mange medlemmer har en god føling med borgernes interesser og holdninger.

I dag skal forbindelsen mellem partier, politikere og vælgere gentænkes. Og her kan Folketinget have en rolle. Det mener i hvert fald præsidiet, som til efteråret har bedt 500 repræsentative borgere møde op, diskutere og til sidst komme med forslag, der kan styrke demokratiet.

Den type processer kan der komme flere af. I al fald så længe Henrik Dam Kristensen som Folketingets formand hele tiden vil udfordre den måde, demokratiet fungerer på.

Marie Hansen og Folketingets administration skal understøtte og facilitere de forløb, Folketingets præsidium sætter i gang. Også når de udfordrer politikerne selv og lægger op til nye demokratiske processer.

Omtalte personer

Marie Hansen

Direktør, Folketingets Administration
cand.polit. (Københavns Uni. 1988)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu