Nyt job: Natasha Friis Saxberg skal brede it-branchen ud

Natasha Friis Saxberg tiltræder som ny administrerende direktør i IT-Branchen, der er bran- cheorganisation for danske it-virksomheder. Hun
skal være med til at implementere en ny strategi, der definerer it-branchen bredere end tidligere.

Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Peter Hesseldahl

Nyt job

Hvem:

Natasha Friis Saxberg

Hvilket job:

Administrerende direktør, IT-Branchen

Hvorfra:

Selvstændig konsulent

Baggrund

44 år. Oprindelig uddannet buntmager

2018 -2019: Head of Technology & Venture Development hos Mærsk Growth.

2015-2018: Digital strategikonsulent og siden head of Future Growth hos ATEA.

Tidligere vært for tv-magasin for Jyske Bank. Klummeskribent i Finans.dk.

Forfatter til to bøger, senest Homo Digitalis, fra 2013

Næstformand i Fonden for Socialt Ansvar

Medlem af advisory boards for blandt andet Disruption Taskforce og Digital Hub Denmark.

Største udfordring

IT-Branchen, der er brancheorganisation for danske virksomheder, der leverer it-løsninger, udarbejdede en ny strategi i foråret. Ifølge bestyrelsesformanden, Kim Nielsen, som til daglig er direktør for Canon Danmark, var der behov for en ny profil til at realisere den strategi. Derfor afløser Natasha Friis Saxberg nu Birgitte Hass, der de seneste år har haft direktørposten.

IT-Branchen vil fremover definere sig selv bredere som en konsekvens af, at it med udviklingen af internet of things, kunstig intelligens og indsamling og analyse af data efterhånden bliver en del af alle produkter og tjenester.

Det indebærer, at IT-Branchen ser sig selv som relevant, også for virksomheder, der ikke hidtil er blevet opfattet som it-virksomheder i snæver forstand.

Kim Nielsen nævner som eksempel, at en stor del af Vestas’ aktiviteter i dag handler om at indsamle, analysere og anvende data – og at Coop nu forsøger at sælge de apps og systemer, virksomheden har udviklet til at håndtere medlemsdata.

IT-Branchen har hidtil været en organisation under Dansk Erhverv, og de to organisationer sidder dør om dør i den gamle børsbygning i København. Det er imidlertid en del af den nye strategi, at IT-Branchen skal være mere selvstændig.

For Natasha Friis Saxberg bliver en af udfordringerne som ny direktør at balancere ambitionen om at udvide medlemskredsen og det felt af problemstillinger, brancheorganisationen skal beskæftige sig med – samtidig med at man ikke træder organisationer som DI og Dansk Erhverv over tæerne, fordi man nu henvender sig til brancher, som de hidtil har dækket.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu