Nyt Job til  
Anne Marie Engtoft Meldgaard

Nyt job: Tidligere Ø-spindoktor skal være Danmarks nye tech-værdikæmper

Anne Marie Engtoft er Danmarks nye techambassadør i Silicon Valley. Både udenrigsminister Jeppe Kofod og Engtoft har lagt vægt på, at techambassadøren skal have en værdipromoverende rolle.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Simon Friis Date

Nyt job

Hvem
Anne Marie Engtoft

Hvilket job
Danmarks techambassadør i SiliconValley

Hvorfra
World Economic Forum

Største udfordring?

Anne Marie Engtoft er Danmarks nye frontfigur i tech-diplomatiet. Frem for endnu en embedsværksfigur, der som forgængeren Casper Klynge har masser af diplomatisk erfaring, får man nu et ungt talent med en fortid som særlig rådgiver i Enhedslisten. Det er en stor chance for den yngste ambassadør i dansk historie, men udfordringerne hober sig op. 

Coronapandemien har cementeret tech-selskabernes magt over fremtidens erhvervsliv. Siden marts har tech drevet aktiemarkederne mod nye rekorder. En af giganterne, Apple, har på fem måneder fordoblet markedsværdien fra en til to billioner dollar – det svarer til Italiens samlede bruttonationalprodukt. Med vækst i den størrelse følger en magt og indflydelse, som er genstand for stigende bekymring.

Både udenrigsminister Jeppe Kofod og Engtoft har lagt vægt på, at tech-ambassadøren skal have en værdipromoverende rolle, og det er måske fornuftigt. Er der ét område, hvor EU og Danmark kan gøre sig gældende inden for tech lige nu, er det på spørgsmålet om digital lovgivning og rettigheder. Dét er muligheden.  

Udfordringen er, at Danmark og EU er langt efter konkurrenterne. Ingen af verdens største tech-virksomheder er fra Europa. Hvis ikke EU snart får gang i den digitale innovation, kommer det til at koste. 

I Silicon Valley vil hun se talrige eksempler på, hvor hurtigt væksten kan komme, når den er det primære fokus. Danmark kan utvivlsomt lære en masse om, hvilke rammevilkår for innovation der understøtter tech-opkomlinges vej mod succes. Men kan man oversætte the american way til danske forhold? 

Baggrund

Leder for vidensarbejde om den fjerde industrielle revolution, World Economic Forum, 2017-2020 

Kampagne- og kommunikationsrådgiver, Enhedslisten, 2013-2014 

Medstifter af CBS Student Innovation House, 2013-2017 

Kandidat i International Business and Politics, Copenhagen Business School, 2016 

Omtalte personer

Anne Marie Engtoft Meldgaard

Tech-ambassadør, Udenrigsministeriet
MSc Development Management, London School of Economics and Political Science (LSE), MSc International Business and Politics, Copenhagen Business School (CBS)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu