Historien i tal

Økonomisk udsatte pensionister

Levevilkår blandt økonomisk dårligt stillede pensionister.

Det danske pensionssystem skal blandt andet sikre, at ældre medborgere ikke ender i fattigdom, når de passerer pensionsalderen. Denne rapport beskriver, hvor mange danske ældre der er dårligt økonomisk stillet, hvem de er og hvordan deres levevilkår er.

Denne rapport fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd beskriver situationen for personer, der var 68 år eller ældre i perioden 2000-2013. Den indeholder bl.a. gennemgang af de økonomisk dårligt stillede ældres indkomstsammensætning, forbrug og levevilkår. Desuden indgår en analyse af uligheden mellem økonomisk dårligt stillede pensionister og deres jævnaldrende.

Overordnet viser undersøgelsen, at der er relativt få økonomisk dårligt stillede pensionister. For de økonomisk dårligt stillede pensionister er folkepensionen vigtigste indkomstkilde, men boligydelsen spiller også en stor rolle for deres økonomi. Analysen viser også, at særligt indvandrere fra ikke-vestlige lande er stærkt overrepræsenterede blandt de økonomisk dårligt stillede pensionister.

Hent PDF


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu