Op mod 800.000 danske job er knyttet til eksport

Eksporten giver anledning til stadig flere job i Danmark. 775.000 danske job skyldes eksport, hvilket er det højeste siden finanskrisen, viser en ny analyse af Dansk Industri.

Stigende eksport af varer og tjenester betyder, at flere og flere danskere er beskæftiget som følge af eksport. Eksporten giver i dag anledning til 775.000 job i Danmark, hvilket er det højeste niveau siden finanskrisen, viser en analyse fra Dansk Industri (DI).

De mange eksportrelaterede job opstår enten i form af direkte eksport til udlandet eller via underleverancer til de eksporterende virksomheder, skriver DI.

Men også de investeringer, som eksportvirksomhederne og deres underleverandører foretager, giver anledning til job, der kan henføres til eksporten. Det gælder f.eks., når en virksomhed investerer i en ny fabrik eller maskiner for at kunne producere flere varer og tjenester til salg på eksportmarkederne.

I kommunerne vest for Storebælt, særligt i Midt- og Vestjylland, er det en stor andel af de private arbejdspladser, der er afhængige af eksporten.

Hent PDF

Forrige artikel Robotters potentiale for global vækst Næste artikel Expats i Danmark er blevet mere utilfredse Expats i Danmark er blevet mere utilfredse