Optakt til årets folkemøde: Dansk lancering af ”Autocratization goes viral”

Se med live 15. juni 11:30.

Færre og færre mennesker lever deres liv i demokratiske samfund. Andelen af demokratier går ned, og andelen af autokratier accelererer. Hvad kan og bør Danmark gøre ved det og hvad kan det internationale samfund gøre?

Dansk Institut for Partier og Demokrati arrangerer i samarbejde med Mandag Morgen og V-dem Instituttet den danske lancering af deres årlige rapport om demokratiets globale tilstand: “Autocratization Turns Viral".

Direktør Staffan Lindberg fra V-dem vil præsentere demokratirapporten, der bl.a. viser, at 68% af verdens befolkning nu lever i autokratier. Staffan Lindberg vil også fortælle om de konsekvenser, Covid-19 har haft for demokratiets tilstand.

På baggrund af rapporten og med de nylige kup i Myanmar og Mali som påmindelser, lægger vi op til debat. Sammen med Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, folketingspolitikere og pressen diskuterer vi  om partiernes rolle i fremtidens demokrati globalt og stiller skarpt på det internationale samfunds muligheder for at genskabe et demokratisk momentum.

Kom og deltag i debatten og giv din mening om, hvordan demokratiet udvikler sig, og hvad de politiske partier kan gøre for at styrke demokratisk modstandskraft og modstå det autokratiske pres, der spreder sig i verden.

På dagen kan du se frem til at møde:

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S)
Michael Aastrup Jensen (V)
Katarina Ammitzbøl (K)
Martin Lidegaard (RV)
Formand for DIPD’s bestyrelse Kasper Sand Kjær (S)
Demokratiforsker Silas Harrebye

Moderator: Chefredaktør på Mandag Morgen, Tanja Nyrup Madsen

Der er mulighed for at følge med både fra Mandag Morgens gård i Ny Kongensgade 10, Kbh K og på live-stream.
Du kan tilmelde dig nedenfor.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu