PISA 2015: Danmark ligger over gennemsnittet i OECD

Danske skoleelever ligger for første gang over gennemsnittet blandt OECD-landene i både matematik, naturfag og læsning i forhold til PISA. Det viser den nye opgørelse, PISA 2015.

Siden PISA-undersøgelsen fra 2012 er danske elevers resultater i matematik, naturfag og læsning steget. PISA-undersøgelserne, der offentliggøres hvert tredje år, og som undersøger 15-åriges kompetencer inden for de tre fagområder, viser, at Danmark i 2015 ligger over OECD-gennemsnittet i alle tre fagområder.

Især i matematik er de danske resultater forbedret og er nu på niveau med de finske elever.

Fremgangen i læsning og naturfag er derimod ikke stor. Ud af de 35 OECD-lande ligger Danmark nummer 7 i matematik, 15 i naturfag og 15 i læsning.

I PISA 2015 er naturfag såkaldt hovedområde for undersøgelsen, og der er derfor flere delresultater på fagområdet. De viser blandt andet, at knap 16 procent af eleverne har svage naturfagskompetencer, mens syv procent er helt i top.

Resultater fra PISA 2015 viser også, at danske elevers socioøkonomiske baggrund spiller en mindre rolle for, hvordan eleverne klarer sig fagligt i naturfag end tidligere.

Se interaktiv grafik med tallene her.

Download rapporten "PISA 2015: Danske unge i en international sammenligning".

Hent PDF

Forrige artikel Digital disruption i banksektoren Digital disruption i banksektoren Næste artikel Vækstråd giver 34 anbefalinger til kompetenceløft Vækstråd giver 34 anbefalinger til kompetenceløft