PODCAST: Digitaliseringens dilemmaer stiller krav om en dataetik

Lyt til Peter Hesseldahls analyse om det stigende behov for dataetik, efterhåneden som de teknologiske fremskridt viser sine mindre behagelige sider. Skandalen med Cambridge Analytica, vores afhængighed af konstant at tjekke mobilen og den voksende frygt for, at kunstig intelligens tager magten fra mennesket, minder os om, at teknologien altid har en bagside, der skaber etiske dilemmaer.

Det går hastigt fremad. Big Data, kunstig intelligens, machine learning og den generelle sammenkobling af alt og alle i The Internet of Things. Samtidig begynder den tekniske begejstring at blive afløst af tømmermænd og betænkeligheder. Vi er midt i et globalt techlash, hvor det går op for flere, at vi med eksponentiel stigende fart bevæger os mod en teknologisk fremtid, hvor mange grundlæggende menneskelige værdier bliver udfordret.

Det kan blive helt fantastisk – eller fantastisk uhyggeligt. Og jo kraftigere og bedre teknologien bliver, des mere vokser udsvingene i begge retninger. Derfor har vi brug for en digital etik, der kan hjælpe os til at træffe de valg, der betyder, at teknologien overvejende bliver en positiv kraft, konkluderer digital redaktør Peter Hesseldahl i denne analyse.

Forrige artikel PODCAST: Tech-ambassadøren møder ministeren for kunstig intelligens PODCAST: Tech-ambassadøren møder ministeren for kunstig intelligens Næste artikel PODCAST: 100.000 flygtninge skal uddannes af dansk startup PODCAST: 100.000 flygtninge skal uddannes af dansk startup