PODCAST: Obamas videnskabelige rådgiver efterlyser etik i IT-branchen

Skal vi have noget, der minder om lægeløftet for folk, der udvikler IT-løsninger, for at sikre, at de husker på de etiske aspekter af deres arbejde?

Den danske tech-ambassadør, Casper Klynge, producerer en månedlig podcasts med nogle af de helt centrale personer, han møder i sit arbejde med teknologisk diplomati. Denne gang har han talt med præsident Obamas tidligere dataanalyse-chef, DJ Patil, som har arbejdet med fordele og ulemper ved Big data og kunstig intelligens i amerikansk lovgivning.

Han taler blandt om hvordan man kan lære ingeniører, programmører og andre, der udvikler digital teknologi, at tænke etik og farerne for uheldige konsekvenser med i deres arbejde. DJ Patil og Casper Klynge diskuterer også, hvordan man kan gøre det mere gennemskueligt og forståelig for folk generelt at forstå, hvordan systemerne omkring dem indsamler og anvender data.

Det er en god, lang samtale, så den er delt i to dele på en halv time hver. Men har man en ledig stund eller en lang biltur forude, kan det bestemt anbefales – man er i klogt selskab.


Forrige artikel PODCAST: 100.000 flygtninge skal uddannes af dansk startup PODCAST: 100.000 flygtninge skal uddannes af dansk startup Næste artikel PODCAST: Odenses robot-ekvilibrister: Milliardsalg nærer iværksættertrangen PODCAST: Odenses robot-ekvilibrister: Milliardsalg nærer iværksættertrangen