Robotters potentiale for global vækst

Hvis man lod robotter overtage langt flere arbejdsopgaver fra mennesker, hvad ville det i så fald betyde for den globale økonomi? Det har et konsulentbureau et bud på.

Hvad kan automatisering på arbejdsmarkedet gøre for væksten I den globale økonomi? Det spørgsmål har konsulenthuset McKinsey & Company forsøgt at besvare i rapporten ”A future that works: Automation, employment and productivity".

Rapporten konkluderer blandt andet, at automatisering af jobaktiviteter kan øge virksomhedernes produktionsevner. Det sker blandt andet på grund af færre menneskelige fejl, højere grad af kvalitet og produktivitet.

Ifølge analysen kan omkring halvdelen af de aktiviteter, som ansatte på verdensplan bliver betalt næsten 15 tio. dollar i løn for at udføre, automatiseres med eksisterende teknologi.

Hent PDF

Forrige artikel Digitale løsninger hjælper patienter til bedre sundhed Digitale løsninger hjælper patienter til bedre sundhed Næste artikel Op mod 800.000 danske job er knyttet til eksport Op mod 800.000 danske job er knyttet til eksport