Sådan vil lokalpolitikere forbedre styringen af kommunen

Landets nye kommunalbestyrelser skal balancere stramme statslige rammer med lokal styring. En ny analyse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd viser, hvilke typer styring de afgående byråd anser som de vigtigste.

Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) har spurgt lokalpolitikerne, hvad der efter deres mening er vigtigt for at kunne forbedre styringen i deres respektive kommuner i de kommende år.

Når lokalpolitikerne skal prioritere mellem fem muligheder, så fokuserer politikerne især på bedre koordinering af borgerforløb på tværs af kommunernes ydelser, viser analysen fra VIVE blandt andet.

Herefter lægger lokalpolitikerne også vægt på at forbedre kvaliteten af kommunale ydelser.

Omvendt er det mindst vigtige ifølge lokalpolitikerne at øge produktiviteten, så der kan leveres flere ydelser for de samme penge, samt at sikre hyppigere og mere præcis budgetopfølgning.

Læs mere om analysen i VIVEs rapport "Kommunalpolitisk barometer 2017".

Forrige artikel Antallet af grundskoleelever der undervises i iværksætteri er tredoblet på otte år Antallet af grundskoleelever der undervises i iværksætteri er tredoblet på otte år Næste artikel Læger tager sjældnere på sygebesøg hos ældre Læger tager sjældnere på sygebesøg hos ældre