Samfundskompasset skal genopfindes

POLITIK OG VELFÆRD Det næste normale er konstant usikkerhed og forandring. Det er vi ikke forberedt på.

Mens coronaens frygtede kontakttal og smitten nu bølger uforudsigeligt op og ned både i Danmark og overalt i verden, begynder både virksomhedsledere, ledere i den offentlige sektor, forskere og politikere at fundere over, om en vaccine rent faktisk vil bringe os tilbage til, hvor vi var, før pandemien brød ud og forgiftede vores samfund.

Eller er det rent faktisk sådan, at vi må se i øjnene, at en helt anden form for usikkerhed og uforudsigelighed er blevet en permanent tilstand, som vi skal regne med er det næste normale? En tilstand, hvor det kendte samfundskompas er væk, og hvor vi skal navigere under konstante og hurtige forandringer og i evig bekymring for nye trusler mod vores livsform og samfundsindretning? En tilstand, hvor strategier og planlægning skal kunne nulstilles og ændres med kort varsel, når næste krise ruller ind?

DEN UDFORDRING SER VI allerede nu afspejlet i lille skala i debatten om støtteordninger og hjælp til erhvervslivet. Kan vi få en plan og en strategi fra regeringen, som holder en hånd under virksomheder og arbejdspladser, råber opposition og erhvervslivet i kor. En plan, der løber bare tre måneder eller gerne længere frem.

Login