Sammen om Rødovre

Vi står over for et nyt velfærdsideal. Forestillingen om, at velfærd er noget, der kommer i pakker og leveres som standardydelser af kommunen, bliver udfordret. I stedet ser vi en bevægelse hen imod mere individuelle og fleksible løsninger, hvor flere inviteres til at være med i at finde nye veje. I ’Sammen om Rødovre’…

Vi står over for et nyt velfærdsideal. Forestillingen om, at velfærd er noget, der kommer i pakker og leveres som standardydelser af kommunen, bliver udfordret. I stedet ser vi en bevægelse hen imod mere individuelle og fleksible løsninger, hvor flere inviteres til at være med i at finde nye veje.

I ’Sammen om Rødovre’ præsenterer vi 10 konkrete eksempler på, hvordan medarbejdere i dagens velfærdssamfund skal gøre noget andet end tidligere. Du kan møde Christian på Genbrugsstationen, der ikke længere sorterer affaldet for borgerne, men i stedet vejleder og forklarer dem, hvordan de skal gøre, Tommy fra Jobcenter Rødovre, der samarbejder med lokale virksomheder om at få unge i arbejde, og otte andre af deres kolleger, der til sammen er med til at tegne den udvikling, som velfærden er i.

Publikationen er blevet til i samarbejde med Rødovre Kommune og udspringer af kommunens strategiske vision ’Sammen om Rødovre’. Formålet med publikationen er at sætte ord på, hvordan kommunens medarbejdere kan bidrage, når den fælles velfærd skal forbedres og udvikles. Publikationens artikler diskuterer de udfordringer og dilemmaer, der følger med et nyt velfærdsideal og kan tjene som eksempel for andre, der arbejder med samme dagsorden.

Hent PDF

Forrige artikel 100 geniale løsninger på klodens klimaproblem 100 geniale løsninger på klodens klimaproblem Næste artikel Fremtidens fødevareproducent er sundhedsleverandør Fremtidens fødevareproducent er sundhedsleverandør