Set, læst og hørt: Camilla Mordhorst

Camilla Mordhorst, direktør for Dansk Kulturinstitut, har set Oscarnomineret dokumentar om kultursammenstødet på en kinesiskejet fabrik i USA’s hjerteland og læst forrygende russisk litteratur om djævlens visit i Moskva.

Jeg elsker dokumentarfilm. Verden er fuld af forunderlige historier. Nogle gange får de brikkerne til at falde på plads, andre gange åbner de døren til en verden, man ikke anede eksisterede. Jeg er typen, der tæller ned til CPH:DOX, læser programmet med lup og vælger tre-fire stykker ud, som aldrig skuffer. Sidste år så jeg filmen ’American Factory’, der nu er nomineret til en Oscar. Filmen handler om en kinesisk virksomhed, der åbner en fabrik i Ohio. Mødet mellem den kinesiske ledelse og de amerikanske arbejdere, der alle vil det bedste, men gang på gang clasher kulturelt, giver både indsigt og er virkelig morsom.

Den hjerteskærende, Oscar-nominerede dokumentarfilm ’På kanten af demokratiet’ om Brasiliens skrøbelige demokrati og politiske udvikling kan også stærkt anbefales, hvis man som jeg har svært ved at forstå, hvorfor Jair Bolsonaro kunne komme til magten. Begge film kan ses på Netflix.

Login