Kulturanbefaling af 
Peter Rolsted

Set, læst og hørt: Elisa Rimpler

BUPL’s formand, Elisa Rimpler, har været på solotur på Arbejdermuseet og glæder sig til at høre D-A-D’s nye album live.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Elisa Rimpler

Elisa Rimpler er uddannet pædagog og har siden 2014 været formand for fagforeningen BUPL.

Set for nylig

Jeg har ofte været på Arbejdermuseet i København i forbindelse med store møder i fagbevægelsen. I vinterferien besøgte jeg museet på egen hånd for at dykke ned i den danmarkshistorie, der ikke alene er fagbevægelsens og lønmodtagernes, men alle danskeres historie. Vi står på skuldrene af stærke kvinder og mænd, der i solidaritet har stået sammen om ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er i høj grad deres fortjeneste, at vi lever i et samfund med velfærd og gode livschancer. Men museet er også for børn. Udstillingen ’Børnenes Arbejdermuseum’ er for alle nysgerrige pilfingre, der med kostumer og interaktive skærme kan lege og leve sig ind i arbejderbørnenes liv i 1930’erne. Jeg var også vild med særudstillingen Håndens Arbejde, der med sansende virkemidler viser, hvor vigtigt det er at mestre et håndværk. Akademisk tilegnelse af viden har nemlig sin naturlige begrænsning. Vi skal også kende værdien i at tilegne os viden gennem hænder, krop, sanser og afprøvning. Kun på den måde kan vi virkelig forstå verden. 

Læst for nylig

Rikke Smedegaard, der er pædagog og meningsdanner, har givet mig æren af at skrive forordet til sin første bogudgivelse, som hedder ’Ida er pisseirriterende’. Bogen tager fat i kernen i pædagogers arbejde: Det, der handler om relationer, om involvering og de mange og svære følelser, der følger med. I bogen bliver pædagogikkens inderste væsen foldet ud, så det bliver åbenlyst for enhver, hvad det går ud på. Og Rikke Smedegaard gør det modigt med ærlige eksempler fra hverdagen og en indsigt og indlevelse, som gør mig stolt af at være pædagog. Men selv om bogen mest af alt henvender sig til pædagoger og andre, der arbejder med mennesker, så vil jeg anbefale andre, som kan have svært ved at forstå pædagogprofessionen – eller blot har lyst til at blive klogere på andre mennesker og de menneskelige mekanismer – at læse med. Bogen udkommer efter planen til april på Akademisk Forlag.

Hørt for nylig

Bob Marley sang engang “One good thing about music. When it hits you, you feel no pain.” Det kan jeg skrive under på, og jeg får ofte renset hjernen på de lange bil- og togture mellem mit hjem i Esbjerg og BUPL’s forbundskontor i København, mens jeg hører en masse musik. Allerhelst rock, grunge og metal i den bløde ende. Seneste indkøb er D-A-D's nye album ’A Prayer For The Loud’. D-A-D er ubetinget et af mine danske yndlingsbands, og de er fabelagtige live. Brødrene Binzer og co. har været med mig siden gymnasiet og er på den måde mit livs soundtrack. Lige nu synger jeg især med på ørehængeren ’The sky is made of blues’, samt ’Burning star’ og titelnummeret. Og jeg glæder mig til, at jeg  21. marts skal høre det nye album live i Royal Arena.

Omtalte personer

Elisa Rimpler

Formand, BUPL
pædagog (Esbjerg Seminarium 1999)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu