Kulturanbefaling af 
Marie Schønning Jensen

Set, læst og hørt: Hjalte Wieth

Mandag Morgen har bedt iværksætter Hjalte Wieth om tre kulturanbefalinger. Han fortæller blandt andet om eventet "Unleash the Power Within" med coach Tony Robbins.

Hjalte Wieth stiftede virksomheden Soundboks sammen med to venner lige efter gymnasiet.
Hjalte Wieth stiftede virksomheden Soundboks sammen med to venner lige efter gymnasiet.Foto: Soundboks

Hjalte Wieth, medstifter af Soundboks

23-årige Hjalte Wieth stiftede for fire år siden højtalervirksomheden Soundboks sammen med Jesper Theil Thomsen og Christoffer Nyvold. Efterfølgende er det gået hurtigt, og i dag har Soundboks 54 ansatte, kontorer i både København og LA, og tidligere i år strøg virksomheden ind på Forbes’ 30 under 30-liste i kategorien Industri.

Set

I november var jeg til et event, der hedder Unleash the Power Within med Tony Robbins i New York. Han er en af verdens mest kendte livsstils- og businesscoaches, og han er en person, der deler vandene. Da jeg fortalte folk omkring mig, at jeg skulle til arrangementet, mente ni ud af ti, at jeg var sindssyg. ”Hvorfor har du dog brug for det?”

Eventet består af 12.000 mennesker i en koncertsal i fire dage med formålet om at komme ud som en bedre version af sig selv. Jeg var dybt imponeret over hans evne til at opretholde et skyhøjt energiniveau med musik, mennesker og ham selv som hypeman. Han formår at få alle i salen til at være 100 procent til stede, ti timer om dagen, fire dage i streg igennem sin alternative præsentationsteknik. Det var en ret absurd oplevelse. Han får folk til at grave dybere i sig selv, end jeg nogensinde har set før. Hvis man tager ansvar for sin egen proces, var det bestemt tiden værd.

Læst

Jeg er stort set færdig med at læse bogen Hatching Twitter af Nick Bilton. Bogen handler om, hvordan Twitter blev stiftet, og den maler et portræt af stifterne. Det sjove er, at de her mennesker slet ikke er genier. De er bare ekstremt passionerede, hvilket også betyder, at de nærmest river hovedet af hinanden, når de er uenige.

Bogen skildrer blandt andet, hvor små detaljer og tilfældigheder, der nogle gange er årsagen til, at et produkt bliver en succes. Den minder desuden om, at intet bliver til en succes natten over. Historien fik mig også til at tænke over, hvorfor vi bruger så meget tid på at sætte folk i bokse, når det ofte er de personer, der ikke passer ind, der bliver mest succesfulde.

Hørt

Min medstifter Jesper anbefalede mig for nylig at høre podcasten The Angel Philosopher, som er et afsnit af podcastserien The Knowledge Project. Afsnittet handler om Naval Ravikant, en business angel fra San Francisco. I podcasten beskriver han de ellers komplekse principper og fordele omkring moderne spiritualitet og meditation på en ekstremt simpel måde.

Jeg går selv meget op i den ”bløde” del af personlig udvikling, og det kan være svært for nogle at sætte sig ind i, fordi det for mange folk bliver højtflyvende. Men efter at have vist denne podcast til flere, har det givet dem et mere jordnært sprog, som betyder, at selv den største skeptiker kan få åbnet øjnene for, hvorfor det er vigtigt at forholde os til vores tanker og følelser - endda også på arbejdspladsen. Jeg tror, at alle mennesker kan få noget ud af denne podcast.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu