Set, læst og hørt: Katrine Lester

Katrine Lester har set Det Kongelige Teaters uhyggelige opsætning af ’Riget’, lyttet til indsigtsfuld podcast fra Altinget Sundhed og læst en voldsom og velskrevet roman om Det Arabiske Forår.

Knap 25 år efter at Lars von Triers mesterværk gik over skærmen og spredte uhygge over hele Danmark, har Det Kongelige Teater sat ’Riget ’ op som teaterstykke i Skuespilhuset. Det er blevet til en fremragende forestilling med et veloplagt cast. Gensynet med fru Drusse, overlæge Helmer, Moesgaard, professor Bondo og alle de andre holder også i 2020. Det er både uhyggeligt, grotesk og morsomt. Operation Morgenluft, de hovmodige læger og bekymringen for Mary fra Skelhøje er ikke blevet mindre aktuel, og der er både gys og grin undervejs, når det blå ambulancelys nærmer sig, og vognen alligevel er tom. Det er vanskeligt at omsætte en serie som ’Riget’ til de skrå brædder, for det er ikke altid, at uhygge gør sig på en teaterscene, men det lykkes over al forventning. Man må jo tage det gode med det onde!

Jeg er stor fan af podcast og tysk slagermusik. Der er slet ikke tid nok til alle de podcasts, jeg gerne ville høre. På min favoritliste i øjeblikket ligger ’Politisk Stuegang’ fra Altinget Sundhed, der hver måned leverer indsigt og holdninger til vores sundhedsvæsen med et yderst kompetent fast panel. Derudover hører jeg ’Bogselskabet’ fra P1, der med Anne Glad som vært har fundet et virkelig godt format til at fortælle om bogaktuelle danske forfattere. Her er både store navne og mere ukendte forfattere, men det er altid interessant. Jeg hører også gerne historiske podcasts, som eksempelvis den danske ’Kongerækken’, ’Dan Carlin’s Hardcore History’ og BBC’s ’The History Hour’. Især ’Hardcore History’ er noget af en oplevelse. Min tyske slagerplayliste spiller i øjeblikket Helene Fischer, især med storhittet ’Atemlos durch die Nacht’.

Login