Kulturanbefaling af 
Emilie Fabricius Eriksen

Set, læst og hørt: Niels Nygaard

Niels Nygaard var til stede, da den olympiske ild blev tændt, kort før verden lukkede ned. Nu venter han på, at begivenheder som De Olympiske Lege igen kan afholdes. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Niels Nygaard

Niels Nygaard har siden 2007 stået i spidsen for dansk idræt som formand for Danmarks Idrætsforbund og Danmarks Olympiske Komité. Han er tidligere hotelejer i Skive, og i sine unge dage var han aktiv atletikudøver og blandt Danmarks absolut hurtigste løbere på 1500-meter-distancen.  

Set for nylig  

Normalt er jeg ofte ude at følge vores danske idrætsudøvere ved events og konkurrencer, men jeg må være ærlig og sige, at det er begrænset, hvad jeg har set og dyrket af kulturelle tilbud de seneste måneder. Der har været meget at tænke på i lyset af idrættens udfordringer i kølvandet på coronakrisen. Så jeg bliver nødt til at fremhæve en begivenhed, der fandt sted helt tilbage i marts. Det var dagen efter, at Danmark blev lukket ned, og jeg befandt mig i det antikke Olympia i Grækenland, hvor den olympiske ild blev tændt. Jeg havde godt på fornemmelsen, at OL i 2020 ville blive svært at afholde, men seancen gav mig alligevel en vis form for håb. For når krisen er på tilbagetog, så tror jeg i den grad, at det er begivenheder som De Olympiske Lege, der vil kunne samle verden igen.  

Hørt for nylig 

Jeg er meget interesseret i udenrigspolitik og kan i det hele taget godt lide at følge med i verdens politiske tilstand, som faktisk ofte også spiller ind på udviklingen i sportens verden. Situationen i Rusland og valgkampen i USA optager mig meget, og jeg forsøger at holde mig opdateret. Det gør jeg primært via P1 på DR, som er min ynglings yndlingsradiokanal. Specielt holder jeg af ’Verden ifølge Gram’, hvor der ofte er rigtig fine udenrigspolitiske analyser. Jeg har i mange år brugt en del timer i min bil på de danske veje, og det har altid været P1, jeg foretrækker at høre, mens jeg kører  

Læst for nylig 
Hanne-Vibeke Holsts roman ’Kongemordet’ har jo et par år på bagen, men først nu har jeg fået læst den. Jeg synes virkelig, det er en god bog, der griber fat i nogle centrale emner i den menneskelige tilværelse. I bogen krydses personlig ambition og politisk dagsorden – det er den slags dramaer, jeg godt kan lide at læse. I det hele taget er jeg glad for Hanne-Vibeke Holst. Hun er en skarp iagttager og god til at udflette det politiske spil, der foregår på både nationalt og internationalt niveau. Og så rammer hun helt utrolig rigtigt i flere af sine beskrivelser. Det er god underholdning.  

Omtalte personer

Niels Nygaard

Formand, DIF & Team Danmark Kommerciel, bestyrelsesmedlem, musikspillestedet Train, Club La Santa, Krogagerfonden fhv. formand for Dansk Idrætsforbund (DIF)
student (Skive Gymnasium 1972)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu