Set, læst og hørt: Niels Nygaard

Niels Nygaard var til stede, da den olympiske ild blev tændt, kort før verden lukkede ned. Nu venter han på, at begivenheder som De Olympiske Lege igen kan afholdes. 

Normalt er jeg ofte ude at følge vores danske idrætsudøvere ved events og konkurrencer, men jeg må være ærlig og sige, at det er begrænset, hvad jeg har set og dyrket af kulturelle tilbud de seneste måneder. Der har været meget at tænke på i lyset af idrættens udfordringer i kølvandet på coronakrisen. Så jeg bliver nødt til at fremhæve en begivenhed, der fandt sted helt tilbage i marts. Det var dagen efter, at Danmark blev lukket ned, og jeg befandt mig i det antikke Olympia i Grækenland, hvor den olympiske ild blev tændt. Jeg havde godt på fornemmelsen, at OL i 2020 ville blive svært at afholde, men seancen gav mig alligevel en vis form for håb. For når krisen er på tilbagetog, så tror jeg i den grad, at det er begivenheder som De Olympiske Lege, der vil kunne samle verden igen.  

Jeg er meget interesseret i udenrigspolitik og kan i det hele taget godt lide at følge med i verdens politiske tilstand, som faktisk ofte også spiller ind på udviklingen i sportens verden. Situationen i Rusland og valgkampen i USA optager mig meget, og jeg forsøger at holde mig opdateret. Det gør jeg primært via P1 på DR, som er min ynglings yndlingsradiokanal. Specielt holder jeg af ’Verden ifølge Gram’, hvor der ofte er rigtig fine udenrigspolitiske analyser. Jeg har i mange år brugt en del timer i min bil på de danske veje, og det har altid været P1, jeg foretrækker at høre, mens jeg kører  

Login