Set, læst og hørt: Rasmus Brandt Lassen

LEDELSE Bygningsstyrelsens direktør har set, hvor vigtigt et tætnet vandrør kan være for det amerikanske valg. Og så mener han, at en svensk professor burde komme på ungdomsuddannelsernes pensum.

Foto: Bygningsstyrelsen

Rasmus Brandt Lassen

Rasmus Brandt Lassen, uddannet cand.scient. i biologi, har været direktør i Bygningsstyrelsen siden april 2018. Før det var han byggechef i Københavns Kommune.

Set for nylig

I Bygningsstyrelsen lever vi blandt andet af at levere drift og vedligehold af statens kontorbygninger – det, der på nudansk bliver kaldt facility management. Af den grund spærrede jeg øjnene ekstra op, da et sprunget vandrør i et stemmeoptællingslokale i svingstaten Georgia forsinkede optællingen og pludselig blev afgørende for, hvornår vi endeligt vidste, hvem der fremover skal være præsident i USA. Vi er da glade for, at det ikke var et af vores vandrør, der pludselig tiltrak verdensomspændende opmærksomhed. Nu ser det heldigvis ud til, at det amerikanske vandrør er tætnet, stemmerne er talt op, og Joe Biden indtager Det Hvide Hus den 20. januar. Uden at blande mig for meget i politik kan man vist godt sige, at vores forhold til USA har udsigt til at blive mere normalt igen. Det føles som en lettelse i en tid, hvor intet synes at være normalt.

Hørt for nylig

’Statsministerens pressemøde fredag aften 23. oktober’ betyder blandt andet, at vi er mange, som skal fortsætte med at arbejde hjemmefra. Det bliver virkelig et langt, sejt træk, hvor vi ikke i samme grad kan trække på den energi og pionerånd, vi så i foråret. Hos os i Bygningsstyrelsen handler det blandt andet om, at vi i vores fortolkning af, hvornår vi undtagelsesvis kan bruge vores kontorer, også har øje for at sikre fortsat udvikling, tværgående koordinering og trivsel. Og så handler det selvfølgelig også om fortsat at høste gode erfaringer med hjemmearbejde. For de erfaringer skal vi bruge positivt – også den dag vi forhåbentlig har en vaccine. Både med hensyn til at sikre bedre produktivitet og trivsel ved at bruge hjemmearbejde klogt og med hensyn til hvordan fremtidens kontorer skal se ud, hvis flere benytter sig af mulighederne for at arbejde hjemme af og til.

Læst for nylig

Jeg får en times ekstra læsetid hver dag ved at høre lydbøger på min cykel på vej til og fra arbejde. Og det er jo bedre at have hørt en bog end ikke at have læst den. Jeg er netop færdig med ’Factfulness’ af afdøde Hans Rosling. En bog, som i mine øjne burde være pligtlæsning allerede på ungdomsuddannelserne. For det er en fantastisk reminder til os alle om, at vi skal søge viden og indsigter via data. Og den bekræfter mig i, at det fokus, vi har i Bygningsstyrelsen, på løbende at skaffe gode data om vores kerneforretning er den rigtige vej at gå. For hvad enten vi taler om energiforbruget i statens bygninger eller effektiviteten i anvendelsen af dem i form af eksempelvis kvadratmeter per medarbejder, så er en dyb forståelse af disse tal nøglen til at løfte fremtidens udfordringer på klimaområdet, uden at omkostningerne løber løbsk.

Omtalte personer

Rasmus Brandt Lassen

Direktør, Bygningsstyrelsen
cand. scient. i biologi (København Uni. 1999)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu